MENIU

Cadavrele a doi alpiniști, găsite la 30 de ani de la dispariție

Cadavrele a doi alpiniști islandezi au fost descoperite în Himalaya după 30 de ani de la dispariția lor, relatează Daily Mail.

Kristinn Runarsson și Thorsteinn Gudjonssonau în vârstă de 27 de ani fost văzuți ultima dată în viață în octombrie 1988 pe muntele Pumori. Atunci au plecat împreună cu alți doi prieteni într-o expediție lângă Everest.

Un alpinist american a dat recent peste cadavrele celor doi, la marginea unui ghețar de la granița Tibet - Nepal. Cel mai probabil cadavrele celor doi au coborât treptat odată cu retragerea ghețarului în ultimii 30 de ani.

Corpurile lor au fost aduse la Kathmandu unde au fost incinerate iar cenușa lor adusă în Islanda. Nu se cunosc exact circumstanțele în care au murit cei doi alpiniști.

În buzunarul hainei pe care o purta unul dintre ei au fost găsite două filme foto care au fost trimise la un specialist în Australia pentru a fi developate. Rudele și prietenii cred că ar putea ascunde indicii cu privire la cauzele morții lor. În momentul dispariției lor, prietena unui dntre ei era însărcinată.

Mai multe articole despre:
null