MENIU

Boris Nemţov, asasinat. Lunga listă a opozanţilor lui Vladimir Putin cu morţi suspecte

<p>Vladimir Putin</p>

Lista opozantilor rusi morti ai Kremlinului se lungeste dupa asasinarea, vineri noapte, a fostului vicepremier Boris Nemtov. Iata cateva dintre numele importante de pe aceasta lista:

27 februarie 2015: Opozantul si fostul vicepremier Boris Nemtov, 55 de ani, a fost impuscat mortal in jurul orei locale 23.15 in apropierea Kremlinului, in plin centrul Moscovei.

23 martie 2013: Fostul oligarh Boris Berezovski, de 67 de ani, refugiat in Marea Britanie dupa ce a intrat in conflict cu Vladimir Putin, a fost gasit mort in baia locuintei sale de la Ascot (sud-vestul Londrei), cu o bucata de material textil in jurul gatului. Ancheta nu a reusit sa stabileasca daca a fost crima sau sinucidere.

16 noiembrie 2009: Fostul avocat in domeniul fiscal Serghei Magnitki, arestat dupa denuntarea unei vaste inginerii financiare, a murit intr-o inchisoare din Moscova din cauza lipsei asistentei medicale dupa un an de arest preventiv. Decesul sau a provocat o criza intre Moscova si Washington.

15 iulie 2009: Militanta pentru apararea drepturilor omului Natalia Estemirova, de 50 de ani, reprezentanta in Cecenia a ONG-ului Memorial, a fost rapita la Graznai si gasita moarta cateva ore mai tarziu in Ingusetia, republica vecina din Caucazul rus. Ea denunta abuzurile comise de puterea locala.

Vezi mai multe pe Ziare.com.

Mai multe articole despre:
Moscova Vladimir Putin Boris Nemţov morti suspecte