MENIU

Atentate Paris. Decizie de ultimă oră luată de Coreea de Sud

Atentate Paris. Decizie de ultimă oră luată de Coreea de Sud

Coreea de Sud a anunțat, miercuri, că își consolidează măsurile antiteroriste după atentatele de la Paris comise vinerea trecută și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, relatează Yonhap și DPA.

Guvernul de la Seul va aloca încă 100 de miliarde de woni (85 de milioane dolari) pentru dotarea Forțelor navale sud-coreene cu cinci ambarcațiuni militare de mare viteză și pentru întărirea măsurilor de prevenire a atacurilor chimice și biologice.

În plus, cetățenii sud-coreeni aflați în străinătate vor trebui să furnizeze date privind amprentele digitale în cazul reintrării pe teritoriul Coreii de Sud, conform unor controale mai stricte în domeniul imigrației.

Sistemul de alertă antiteroristă a fost ridicat de autoritățile de la Seul după atacurile de pe 13 noiembrie din capitala franceză. Forțele de securitate și-au intensificat activitățile de supraveghere a principalelor obiective, iar în porturile și aeroporturile sud-coreene măsurile de control au devenit mai stricte, potrivit cotidianului Chosun Ilbo.

Coreea de Sud se află pe lista celor 62 de țări considerate ținte de către gruparea jihadistă Statul Islamic, care a revendicat atentatele de la Paris comise vineri noaptea, scrie AGERPRES. Formațiunile politice rivale de la Seul au anunțat, marți, că vor conlucra pentru a accelera adoptarea noilor legi antiterorism în parlament.

Mai multe articole despre:
atentate teroriste atentate Paris