MENIU

Atac terorist în Pakistan: 61 de persoane au murit

61 de oameni au murit în sudul Pakistanului iar o sută au fost răniţi, după ce o bombă a fost detonată în incinta unei moschei. Este cel mai recent incident de violenţă între musulamnii sunniţi şi membrii minorităţii şiite, scrie cotidianul The Telegraph.

Atentatul ce a stârnit panică în rândul locuitorilor din oraşul pakistanz Shikarpur a avut loc în timpul rugăciunii tradiţionale de vineri, când peste 400 de oameni se aflau în moscheea vizată. Echipele de intervenţie care s-au deplasat la faţa locului au surprins scene de haos printre ruinele lăcaşului de cult, und zeci de răniţi încercau să scape de sub moloz.

Ministrul Sănătăţii din Pakistan a declarat pentru AFP că autorităţile încearcă să stabilească dacă atentatul a fost comis de un atacator sinucigaş sau dacă o bomba a fost plasată în interiorul moscheei folosite de comunitatea şiită.
Acesta a fost cel mai sângeros atac terorist din Pakistan după raidul talibanilor asupra unei şcoli militare în apropiere de graniţa cu Afganistanul, pe data de 16 decembrie. Acel atentat s-a soldat cu 150 de morţi, dintre care 132 de elevi din cadrul unităţii de învăţământ.

Mai multe articole despre:
morţi Pakistan atac terorist