MENIU

Atac armat la o școală din sudul Franței: două persoane rănite, un om arestat

Guvernul francez a lansat o alertă de atac terorist după un incident armat care a avut loc la o școală din Grasse, un oraș din sudul Franței. Cel puțin două persoane au fost rănite, potrivit Deutsche Welle. 

UPDATE: Potrivit unor surse polițienești, citate de Reuters, persoana reținută este un elev de 17 ani. Acesta avea asupra sa o pușcă, două pistoale și două grenade. 'Individul nu pare să se afle în evidențele poliției', a declarat o sursă din poliție, citată de Reuters.

Suspectul pentru atacul armat de la un liceu din Grasse, care studia în instituţia vizată, era hărţuit şi ironizat de numeroşi colegi, relatează Nice-Matin, care nu citează, însă, sursa informaţiei, scrie news.ro.

O a doua sursă a afirmat că doi studenți au deschis focul înspre directorul liceului, care a fost rănit. Cei doi nu par a fi militanți, potrivit acestei surse, notează Agerpres.

'Unul dintre cei doi a fost arestat, iar celălalt a fugit. S-a creat panică printre elevi care s-au refugiat într-un supermarket din apropiere', a mai declarat cea de-a doua sursă. Și AFP a relatat că o a doua persoană a fugit de la locul acestui incident armat produs la miezul zilei.

Directorul liceului, vizat de atac

Un atac armat a avut loc joi după-amiază la liceul Alexis de Tocqueville din orașul francez Grasse. Cel puțin o persoană înarmată a pătruns în incinta liceului, iar poliția se află acum la fața locului.

BFMTV notează că bărbatul, care purta mai multe arme, a apucat să tragă spre directorul liceului și să rănească ușor două sau trei persoane.

Echipele speciale de intervenție sosite la fața locului au operat deja o arestare, dar spun că un alt suspect este căutat în aceste momente.

Deși natura atacului nu este deocamdată cunoscută, autoritățile au emis o alertă de atac terorist.

Franța se află încă sub imperiul unei stări de urgență, după atacurile teroriste sângeroase din 2015 și 2016.

Mai multe articole despre:
Franţa atac terorist Grasse