MENIU

Șapte morți, inclusiv doi români, în paradisul grecesc Halkidiki, după o furtună monstru

Tragedie în nordul Greciei. Șapte oameni, între care și doi cetăţeni români, o femeie şi un copil de 8 ani, au murit, portivit Reuters. Acoperişul unui restaurant din regiunea Halkidiki s-a prăbuşit peste ei în urma unei vijeli puternice, însoțite de ploaie și grindină. Zona a fost măturată de ape. 

Doi cetăţeni români, o femeie şi un băiat de 8 ani, şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia - Halkidiki - s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme care au afectat miercuri seara nordul Greciei, notează Reuters.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informația și a precizat că un al treilea român este rănit, în spital. O echipă consulară mobilă se va deplasa în zonă pentru a acorda ajutor cetățenilor români.

Zona este preferată de românii care merg în concediu în această perioadă. Alte două victime, doi cetăţeni cehi au fost ucişi de rafalele de vânt, care au luat pe sus rulota în care se aflau.

Alte două persoane, de naţionalitate rusă, un bărbat şi un băiat, şi-au pierdut viaţa după ce un copac s-a prăbuşit lângă un hotel din oraşul Potidea, aflat pe litoralul grecesc, potrivit autorităţilor.

Un pescar dat dispărut a fost găsit mort și el, ceva mai târziu.

Conform autorităților, în total, peste 100 de persoane au fost rănite în urma fenomenelor extreme care au lovit Grecia. O persoană este dispărută.

Vreme nebună în Italia: plaje devastate, orașe sub ape. Avertizare pentru români

Și în zona Thessaloniki a lovit vremea severă.

Martorii oculari au surprins o viitură în Komotini, nordul Greciei:

"Este pentru prima oară în cariera mea de 25 de ani când am trecut prin aşa ceva", a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. "A fost dintr-odată, atât de brusc".

Meteorologul Klearxos Marousakis a descris condiţiile meteo ca "extrem de neobişnuite" pentru această perioadă a anului.

Mai multe articole despre:
români Grecia Halkidiki