MENIU

Armata israeliană a decis ridicarea blocadei asupra unui oraș palestinian din Cisiordania

Armata israeliană a decis ridicarea blocadei asupra unui oraș palestinian din Cisiordania

Armata israeliană a anunțat sâmbătă seară ridicarea blocadei asupra orașului palestinian Qabatiya din Cisiordania ocupată, de unde erau originari trei palestinieni autori ai unui atentat mortal la Ierusalim.

"Pe baza unei evaluări a situației, s-a decis ridicarea blocadei din jurul Qabatiya", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a armatei.

Armata israeliană a blocat joi accesul în această localitate de 15.000 de locuitori din nordul Cisiordaniei unde a efectuat o vastă operațiune în timpul căreia au avut loc ciocniri cu localnicii.

Armata israeliană a arestat zece persoane, rude și cunoscuți ai celor trei tineri de 19 și 20 de ani, care au ucis miercuri un grănicer israelian și au rănit altul în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a orașului anexată și ocupată de Israel.

În timpul acestei operațiuni, forțele israeliene au făcut de asemenea măsurători la locul caselor atacatorilor — împușcați mortal în timpul atacului de miercuri — o procedură obișnuită înainte de a fi demolate de forțele israeliene.

Un val de violențe zguduie teritoriile palestiniene și Israelul de patru luni.

Mai multe articole despre:
armata Cisiordania Qabatiya ridicarea blocadă