MENIU

"AMBASADOR ROMÂNIA". Ambasadorul Indoneziei în România, cucerit de români

AMBASADOR ROMÂNIA. Ambasadorul Indoneziei în România, cucerit de români

Deşi se află de mai puţin de un an în România, ambasadorul Indoneziei se declară cucerit de obiceiurile şi tradiţiile noastre. Îi plac în mod deosebit Clujul şi Sibiul, a mărturisit oficialul indonezian în emisiunea „Ambasador România”. Ambasadorul indonezian a vorbit în emisiunea moderată de Alexandru Cumpănaşu şi despre problemele cu care se confruntă ţara lui.

Stabilit în România de aproape un an, ambasadorul Indoneziei a vorbit la Realitatea TV despre frumuseţile ţării noastre.

"Mandatul meu aici este de trei ani, dar pe parcursul primului an am vizitat deja mai multe oraşe din România şi sunt impresionat de diferenţele de cultură şi de faptul că românii m-au primit atât de bine oriunde am mers. Aş vrea să menţionez două - Cluj şi Sibiu. Mi-a plăcut arhitectura, au o încărcătură specială pentru mine, îmi place să mă întorc acolo. Sibiul l-am vizitat de multe ori, nici nu mai ţin minte exact de câte, iar la Cluj am fost de 4 sau de 5 ori", a spus ambasadorul Indoneziei, E. S. Dl. Diar Nurbinoro.

Oficialul indonezian a avut şi un mesaj pentru investitorii români: "Despre posibilitatea ca oamenii de afaceri români să investească în Indonezia, îi aşteptăm de foarte mult timp."

Autorităţile indoneziene au, de altfel, planuri mari pentru ţara lor.

"Vrem să consolidăm Indonezia, să facem legătura între toate oraşele din est în vest şi din nord până în sud. În acest moment încă ne lipsesc aceste căi de comunicaţie. Unul dintre motive este că ţara noastră este 60% apă, doar 40% este uscat. De aceea încercăm să facem o legătură între toate insulele, dar trebuie să construim porturi, vase de transport, aeroporturi, astfel încât să unim ţara, oamenii să simtă că fac parte dintr-o naţiune. Asta încercăm să facem", a mai spus ambasadorul Indoneziei. 

În emisiunea "Ambasador România", moderată de Alexandru Cumpănaşu, ambasadorul Indoneziei a vorbit şi despre una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă.

"Dacă vorbim de Statul Islamic, care este îngrijorător pentru foarte multă lume, inclusiv pentru Guvernul nostru, din punctul meu de vedere unii indonezieni s-au alăturat acestei mişcări din cauza tehnologiei asupra căreia nu avem niciun control. Oamenii pot intra cu persoane care să le influenţeze şi să le schimbe modul de gândire", a încheiat E. S. Dl. Diar Nurbinoro.