MENIU

Ambasada Rusiei la Londra, IRONII pe Twitter după ce Theresa May a criticat liderii UE

<p>Theresa May</p>

Premierul britanic Theresa May, a cărei strategie pentru viitoarele negocieri asupra Brexit-ului a fost criticată de europeni, a contraatacat, acuzându-i pe ”unii” responsabili europeni că încearcă să influențeze rezultatul alegerilor legislative din țara sa și că nu doresc succesul acestor tratative.

Până să vină reacția liderilor de la Bruxelles, a reacționat cu umor, pe Twitter, Ambasada Federației Ruse la Londra: ”Slavă Domnului că de data asta nu a fost Rusia”.

”Nu vrem să influențăm dezbaterea în Marea Britanie, ei sunt cei care au decis să părăsească Uniunea Europeană. Noi am spus doar că ne vom apăra interesele”, a ripostat președintele Parlamentului Italian, Antonio Tajani, potrivit Agerpres. ”Nu este un atac sau o formulare deplasată a spune că a fi membru al UE nu este același lucru cu a fi în afara UE. Eu, unul, cred că e mai bine, dar e opinia mea”, a explicat Tajani.

”Suntem prea ocupați pentru a face comentarii la comentarii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas. ”Știm că în Marea Britanie au loc alegeri. Oamenii devin agitați” odată cu apropierea scadenței de 8 iunie, a remarcat el. Eminența gri a președintelui Comsiei, germanul Martin Selamyr, a declarat miercuri seară că președintele Comisiei ”nu va petrece mai mult de o jumătate de oră pe săptămână pe acest subiect”, nu fără a adăuga: ”Iar aceste 30 de minute pe care le vom consacra săptămânal Brexit-ului s-au scurs”.

Mai multe articole despre:
UE Rusia Ambasada Rusiei theresa may Brexit