MENIU

Al cui era, de fapt, pașaportul găsit lângă unul dintre atacatorii de la Paris

Pașaportul care a fost găsit lângă trupul unia dintre atacatorii de la Paris a fost emis pe numele lui Ahmad al Mohammad, născut la 10 septembrie 1990 la Idleb, în nord-vestul Siriei, conform Agerpres. 

Conform informațiilor, pașaportul ar fi aparținut unui soldat sirian ucis. Toate datele corespund identității unui militar al trupelor loiale președintelui Bashar al-Assad, potrivit sursei AFP, care a avansat două ipoteze fără să tragă vreo concluzie: fie că acest pașaport a fost recuperat, fie că este vorba de un document fals pornind de la o identitate reală. 

Documentul a fost prezentat de un migrant înregistrat în insula greacă Leros, la 3 octombrie a.c.. Deținătorul acestui pașaport, a cărui identitate reală rămâne de verificat, a părăsit Grecia la o dată necunoscută și ultima oară a fost reperat în Croația câteva zile mai târziu. 

Despre acest pașaport, Germania a avertizat în legătură cu o posibilă 'pistă falsă' lăsată de gruparea jihadistă Statul Islamic 'pentru politizarea și radicalizarea problemei refugiaților în Europa'. 

Mai multe articole despre:
refugiaţi atentate Paris atacuri paris