MENIU

VIDEO. Accident la exerciţiul militar ZAPAD 2017. Două rachete au fost lansate în zona spectatorilor

Incident la uriașele exerciţii militare Zapad 2017, desfășurate de Rusia și Belarus. Un elicopter a lansat din greșeală două rachete aer-sol în direcția spectatorilor, iar două persoane au fost rănite grav scrie The Moscow Times. Cel mai probabil, cei doi răniţi sunt jurnalişti, mai scrie aceeaşi sursă.

Imaginile nu au nevoie de prezentare.

Exerciţiile militare comune Zapad-2017 se desfăşoară în perioada 14-20 septembrie în Rusia şi Belarus, iar la manevre participă 12.700 de militari (7.200 din Belarus, 5.500 din Rusia), 70 de aeronave, 680 de echipamente militare (250 de tancuri, 200 de arme, mortiere şi sisteme de rachete).

Ce spune NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat că Alianţa va supraveghea cu atenţie exerciţiile militare şi va trimite trei observatori în regiune. În acelaşi timp, Stoltenberg a solicitat creşterea transparenţei manevrelor. Totodată, preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite a declarat că exerciţiile militare Zapad-2017 reprezintă un semn că Rusia se pregăteşte pentru un conflict serios cu NATO.

"Suntem îngrijoraţi de acest exerciţiu ... este o pregătire deschisă pentru război cu Occidentul", a spus Grybauskaite.