MENIU

ACCIDENT FEROVIAR CUMPLIT: zeci de morţi, după ce un tren a deraiat

ACCIDENT FEROVIAR CUMPLIT: zeci de morţi, după ce un tren a deraiat

Cel puțin 37 de persoane și-au pierdut viața, marți, în sud-estul Republicii Democrate Congo (RDC), în urma deraierii unui tren, au anunțat, miercuri, surse oficiale citate de Reuters și AFP.

"Au murit 37 de oameni, dar poliția consideră că ar putea fi mai mulți", a declarat pentru France Presse un purtător de cuvânt al guvernului, Lambert Mende.

Potrivit unui responsabil al administrației locale citat de Reuters, bilanțul deceselor este de peste 50. Dikanga Kazadi, ministru de interne în Katanga, a furnizat un bilanț provizoriu de 56 de morți și 69 de răniți.

Potrivit AGERPRES, drama s-a petrecut în apropiere de Kamina, o localitate situată la circa 600 km de Lubumbashi, capitala provinciei miniere Katanga, bogată în resurse. A fost lansată o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, în care ar fi fost implicat un tren de marfă care transporta și persoane.

Infrastructura Republicii Democrate Congo este într-o stare extrem de precară după decenii de conflict și neglijare, iar deplasările dintr-un loc într-altul reprezintă o problemă pentru locuitorii acestei țări, care are aproximativ dimensiunile Europei occidentale. Cu ajutorul Băncii Mondiale a fost lansat un proces de modernizare ce cuprinde și echipamentul feroviar.

În 2007, peste 100 de persoane au murit într-un accident similar în care a fost implicat un tren de marfă în care călătoreau și oameni, în provincia Kasai-Occidental.