MENIU

A şocat lumea: o fetiţă de 11 ani din SUA, forţată să se căsătorească cu violatorul său

<p>FOTO: ARHIVA</p>

Cazul unei fetiţe de 11 ani care, după ce a fost abuzată sexual, a fost forţată de părinţii săi să se căsătorească cu violatorul său, şochează întreaga lume. Copila este din Statele Unite ale Americii şi în statul Florida este în vigoare legea care prevede că un copil se poate căsători la orice vârstă, dacă părinţii săi îşi dau acordul. 

Sherri Johnson a fost violată de membrii ai bisericii de care aparţinea familia sa, de patru ori, în copilărie. Rezultatul a însemnat că fetiţa a rămas însărcinată la doar 10 ani şi părinţii săi i-au explicat că nu există altă situaţie decât să se căsătorească cu violatorul său, de 20 de ani. 

Fetiţa de 11 ani îşi aminteşte că nu a înţeles bine cum i se va schimba viaţa dacă va deveni soţie, aşa că nu a vrut, iniţial. Părinţii au forţat-o, însă, ajutaţi de judecătorul care a anunţat că violatorul va scăpa, astfel, de pedeapsă. Mariajul lui Sherri s-a destrămat rapid, dar nu înainte ca fetiţa să renunţe la şcoală şi să nască 9 copii. 

Sherri şi-a crescut copiii în timp ce încerca, la rândul său, să treacă cu bine peste adolescenţă şi frageda tinereţe. Acum ea se luptă pentru ca niciun copil să nu poată fi căsătorit, cu voia părinţilor săi, în SUA. Ea este şi autoarea unei cărţi în care îşi descrie experienţa şi una dintre bucuriile sale este faptul că mama care a forţat-o să se căsătorească cu violatorul său luptă astăzi împotriva căsătoriei copiilor.

Un studiu din 2011 descoperea, scrie The Independent, că 9,4 milioane de femei din SUA erau căsătorite înainte să împlinească 16 ani.