MENIU

2 000 de persoane, evacuate pentru a fi apărate de jihadiștii din Statul Islamic

Aproape 400 de familii, reprezentând circa 2.000 de persoane, au fost evacuate din tabăra palestiniană de la Yarmouk, în sudul Damascului, după avansul jihadiștilor grupării Statul Islamic (SI), a declarat duminică un responsabil din capitala siriană al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), transmite AFP.

"În fața avansului Statului Islamic, 400 de familii, reprezentând circa 2.000 de persoane, au putut părăsi vineri și sâmbătă tabăra, folosind două drumuri securizate spre cartierul limitrof Zahira, controlat de armate siriană, unde au fost instalate adăposturi", a indicat pentru AFP Anouar Abdel Hadi, care a adăugat că evacuările continuă și duminică. De asemenea, potrivit acestuia, 25 de răniți au fost transportați spre spitale din Damasc și Mazze. Unul dintre drumurile securizate pornește în sud-est, spre localitatea Beit Sahem, controlată de armată, iar altul spre nord-est, începând de la municipalitatea Yarmouk. "Putem evacua toate persoanele care au reușit să ajungă în localitate", a adăugat Abdel Hadi.

Gruparea Statul Islamic a lansat miercuri o ofensivă asupra acestei tabere, pornind de la cartierul limitrof Hajar Aswad, cu ajutorul jihadiștilor din cadrul Frontului Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

 Mai multe pe Agerpres

Mai multe articole despre:
Siria evacuări decizii stat islamic 2000 de persoane