MENIU

Marinela Mititelu: Game over la PNL

Marinela Mititelu

Lovitură fulgerătoare pentru tabăra lui Ludovic Orban: un pion al taberei sale a fost scos din joc. Alexandru Nazare a fost revocat din fruntea Finanțelor. Premierul Cîțu l-a dat afară din guvern după un lung șir de zvornuri că este pe lista neagră. Șeful Guvernului a preferat din nou o mutare surpriză, menită să năucească adversarii. Nu a existat preaviz, nu a existat o discuție prealabilă.

Momentul ales de Florin Cîțu nu este întâmplător. A păstrat total supriza, la fel cum a făcut cu momentul pozei cu cei 40 de lideri care-l susțineau la Convenția PNL: La fel ca atunci, a mizat pe efectul năucitor al suprizei. A fost ca o lovitură în plexul adversarului. Anunțul l-a făcut fix la începutul ședinței de guvern, când atenția presei era maximă, iar Ludovic Orban defila prin fața supușilor liberali, la alegerile pentru filiala din Teleorman. Dublă lovitură, așadar: l-a umilit pe ministru, în fața colegilor de guvern și în fața presei, l-a umilit și pe Ludovic Orban în fața propriilor liberali veniți la alegeri.

Florin Cîțu a ținut să dea un semnal de forță și să-și arate puterea în plin proces electoral la PNL, când sunt alegeri pe bandă rulantă în filialele partidului. Mesajul pentru liberalii care-l înfruntă este clar: cine nu este cu el, zboară. Protectorul lui Nazare, șeful CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă indecis, a înțeles ultimatumul. Ludovic Orban, în ciuda declarațiilor sale că este mulțumit de prestația miniștrilor, s-a văzut sfidat și cu autoritatea făcută țăndări.

Citește continuarea pe realitateadinpnl.net.

Mai multe articole despre:
florin citu marinela mititelu