MENIU

„Legile Puterii”: Șeful spionilor de la Kiev, anunț-bombă despre Putin

Alexandra Păcuraru

Astăzi, omenirea se află mai aproape de distrugere decât a fost vreodată. După cei doi ani de pandemie, în care economiile țărilor lumii au fost crunt lovite, războiul declanșat de Putin riscă să ne arunce și mai mult în abis. Trăim, în acest 2022, furtuna perfectă. Război, molimă, tensiuni regionale, prețuri uriașe, secetă și apocalipsă alimentară. Acestea sunt coordonatele după care ne ghidăm. Distanțarea din pandemie s-a acutizat, nu doar la nivel personal, ci și între liderii statelor.

Amenințările au luat locul negocierilor, iar bombele șuieră a moarte în loc ca pacea să fie cea care să vorbească. Ne agățăm de orice declarație, de orice nuanță a discursurilor venite de la Kremlin. În subconștient ne dorim să găsim orice aspect pozitiv, pentru ca armele să tacă și să înceapă reconstrucția. Nu doar în Ucraina, ci și cea a Europei, a Rusiei, a întregii lumi și a României, înainte de toate. Mi-e teamă însă că situația se agravează de la o zi la alta. Mulți șefi de națiuni discută deschis că vor declara război Moscovei, asta dacă pretendentele la statut de membru NATO, Finlanda și Suedia, vor fi atacate înainte de aderare.

Ce-i drept, Putin a reușit să unească aliații, mai mult ca niciodată. Doar doi "rebeli" din cadrul alianței au un discurs separat de cel oficial. Erdogan al Turciei, cel care se opune aderării celor două state și Ungaria lui Orban, cel care este un veritabil agent al politicilor Kremlinului. Apropierea premierului maghiar de Vladimir Putin este evidentă și reprezintă un element de destabilizare, chiar în inima Europei.

România este înconjurată de un cerc de foc: explozii se aud necontenit la granițele țării noastre, din Vest asistăm la provocări uriașe ce atentează la integritatea teritorială iar Balcanii sunt, din nou, pe un butoi cu pulbere. Politica externă a Budapestei este agresivă și netaxată de București. Grave este că micul Putin visează deschis la teritorii care nu aparțin Ungariei. Nu a pus ochii doar pe Ținutul secuiesc. Cere și regiuni din Croația sau Slovacia, însă este rapid pus la punct de vecini. Doar ai noștri dorm în post! Este de nepermis ca liderii de la Budapesta să planteze semințele separatismului iar decidenții de la București să nu aibă reacții ferme! Ceea ce se întâmplă în Ținutul secuiesc nu este o problema de ieri, de azi.

De ani de zile, politicienii maghiari încearcă să înrăiască populația locală ca să ceară independența. Finanțarea masivă- sub ochii binevoitori ai șefilor de la București și a serviciilor- a celor două cluburi sportive reprezintă un instrument prin care se investește în ura față de români. Ultrașii celor două cluburi sunt, săptămână de săptămână, vuvuzelele Budapestei. Am tot respectul față de fanii obișnuiți care țin cu aceste echipe. Nu și pentru extremiștii care înjură România din peluză. Tribunele arenelor au devenit forumuri care întrețin și răspândesc tensiuni între români și etnicii maghiari. Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu ungurii din țara noastră sunt vinovați.

Cunosc o mulțime de etnici care își doresc pacea pentru acest popor. Suntem o singură țară și, de ani de zile, trăim în liniște. Tensiunile sunt create doar de politicienii care au ca biblie agenda Ungariei. Suntem un popor tolerant, poate cel mai tolerant din Europa. Minoritățile au parlamentari care îi reprezintă iar comunitatea maghiară este susținută de un partid care a fost aproape permanent la guvernare. Ba chiar, un ungur este vicepremier al țării noastre! România câți aleși are în legislativul de la Budapesta? ZERO! Iar tensiunile sunt întreținute la nivel înalt: noul președinte al Ungariei, Katalin Novak, a ales să vină în România, dar nu în vizită oficială - așa cum era normal și decent, ci într-una privată. A mers la Cluj unde s-a întâlnit cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. Mai mult a făcut niște declarații de nepermis.

„În calitate de Președinte al Republicii, consider o prioritate reprezentarea întregii populații maghiare, așa că pentru mine nu există nicio diferență în ceea ce privește dacă cineva locuiește aici sau dincolo de graniță. Maghiarii sunt maghiari, punct”, a scris ea.

Vicepremierul român nu s-a lăsat mai prejos și a postat, în limba maghiară, că „toate drumurile duc în Transilvania. Dumnezeu l-a adus pe președintele Republicii Ungare la Cluj”. Domnule Ciolacu, domnule Ciucă, în mod public vă cer să scoateți de urgență UDMR de la guvernare! Gata! Până aici! În județul românesc Harghita, la fel ca și în Covasna, mașinile de poliție sunt inscripționate în limba maghiară. Dacă nu cunoști limba, ai mari șanse să ai probleme serioase dacă tranzitezi zona, aflată chiar în inima țării noastre. Dacă mă mai oprește, ca român, și poliția în trafic, cu o mașină pe care habar nu am ce scrie, lucrurile se complică foarte tare.  Ungurii, la fel ca toți europenii recunosc mașinile de poliție pentru că au aceleași culori ca să iasă în evidență și, mai ales, pentru că sunt inscripționate în limba națională a țării din care fac parte.

Nu este justificat ca textul de pe aceste autospeciale să fie în maghiară, când ele aparțin Ministerului Român al Afacerilor Interne! Privim cum țara se rupe în bucăți! Trebuie să dați dovadă de pragmatism! Puneți binele acestui popor înaintea celui de partid sau a celui personal. Nu putem asista impasibili la astfel de provocări. Tupeul liderilor de la Budapesta trebuie taxat cu fermitate, altfel ne vom trezi ca Ucraina, cu regiuni rupte de patria mamă și anexate de tâlharii internaționali ai zilelor noastre. Repet, cunosc o mulțime de maghiari care nu își doresc altceva decât să trăiască în bună înțelegere cu frații români.

Ecourile rebeliunii de la Târgu Mureș, de la începutul anului 1990, încă se aud. În urma acelor confruntări sângeroase, cinci oameni și-au pierdut viața, sute de oameni au fost agresați și răniți. Domnilor, războiul bate la ușă! Nu-l lăsați să intre pe porțile larg deschise. Luați măsuri concrete pentru a domoli aceste pretenții ale unor politicieni extremiști. Și aș vrea să mai amintesc ceva adepților teoriei roesleriene: poporul român se află pe aceste meleaguri de mai bine de două milenii, cu cel puțin 1.000 de ani înainte de așezarea triburilor care au format poporul maghiar, în câmpiile Panonice de vest.

Dragi români, departe de mine gândul să vă îndemn la violențe! Suntem sătui de sânge vărsat în zadar. Cer diplomație făcută în interesul românilor și taxarea oricărui discurs sau gest prin care străinii cer ce nu le aparține.

Text semnat de Alexandra Păcuraru și Adrian Dragomir

Mai multe articole despre:
Legile Puterii alexandra pacuraru razboi ucraina