MENIU

Top acțiuni din industria mașinilor electrice pentru 2023

Top acțiuni din industria mașinilor electrice pentru 2023

Acestea sunt acțiunile din industria mașinilor electrice cu cea mai mare creștere a vânzărilor la nivel anual pentru cel mai recent trimestru.

Top acțiuni din industria mașinilor electrice pentru 2023

Industria vehiculelor electrice este compusă atât din companii axate pe fabricarea mașinilor electrice, a camioanelor și a vehiculelor comerciale, precum și din companii care oferă componente și servicii pentru acestea. 

Acest articol se concentrează strict pe investiții la bursă în acțiuni ale companiilor considerate producători de mașini electrice pur-play. 

Acțiuni Best-Value din industria mașinilor electrice

Acestea sunt acțiuni din industria mașinilor electrice cu cel mai scăzut raport preț-vânzări (P/S) în ultimele 12 luni. Pentru companiile aflate în stadii incipiente de dezvoltare sau industriile care suferă de șocuri majore, acest raport poate servi ca o măsură aproximativă a valorii unei afaceri. O afacere cu vânzări mai mari ar putea produce în cele din urmă mai mult profit atunci când atinge (sau revine la) profitabilitate. Raportul preț-vânzări arată cât plătiți într-o acțiune pentru fiecare dolar generat din vânzări.

Acțiuni din industria mașinilor electrice cu cea mai rapidă creștere

Acestea sunt acțiunile din industria mașinilor electrice cu cea mai mare creștere a vânzărilor la nivel anual pentru cel mai recent trimestru. Creșterea vânzărilor poate ajuta investitorii să identifice companii care sunt capabile să-și crească veniturile organic sau prin alte mijloace și să găsească companii în creștere care nu au atins încă pragul de profitabilitate. În plus, factorii contabili care ar putea să nu reflecte puterea generală a afacerii pot influența în mod semnificativ profitul pe acțiune.

Cu toate acestea, creșterea vânzărilor poate fi, de asemenea, potențial înșelătoare atunci când vrei să măsori puterea unei afaceri, deoarece creșterea vânzărilor pentru companiile care pierd bani poate fi dăunătoare dacă compania nu are un plan eficient pentru a atinge profitabilitatea.

Acțiuni din industria mașinilor electrice cu cea mai bună performanță

Acestea sunt acțiunile din industria mașinilor electrice care au avut cele mai bune randamente sau cele mai mici scăderi ale randamentului total în ultimele 12 luni dintre companiile pe care le-am analizat.

Cele mai bune acțiuni din industria mașinilor electrice pentru 2023

Tesla Inc.: Tesla, cel mai mare producător de automobile din lume după valoarea de piață, se ocupă, în primul rând, de proiectarea și fabricarea de mașini electrice, SUV-uri și camioane, precum și de componente ale sistemului de propulsie al mașinilor electrice. De asemenea, producătorul auto produce și instalează produse de generare a energiei solare și de stocare a energiei. La adunarea anuală din 4 august 2022, acționarii Tesla au aprobat o împărțire după principiul 3 pentru 1 a acțiunilor comune în circulație ale companiei. Prețul acțiunilor Tesla va fi ajustat mai jos după împărțirea acțiunilor, ceea ce ar face acțiunile mai accesibile pentru o gamă mai largă de investitori.

XPeng Inc.: XPeng este o companie din China care proiectează și produce mașini electrice inteligente. Vehiculele sale sunt echipate cu tehnologie de conducere autonomă și sisteme de operare inteligente. Compania oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii conexe, cum ar fi servicii de supraalimentare, întreținere și servicii de leasing pentru vehicule. XPeng a anunțat la începutul lunii iunie rezultatele livrării de vehicule pentru luna mai a anului 2022. Compania a livrat un total de 10.125 de vehicule electrice inteligente în mai 2022, reflectând o creștere de 78% față de aceeași perioadă a anului trecut.

NIO Inc.: NIO este un producător de vehicule electrice inteligente și conectate din China. Vehiculele sale sunt echipate cu funcții de conducere asistată. Compania furnizează și echipamente de încărcare a vehiculelor. NIO a anunțat recent rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2022 (FY), perioada încheiată la 31 martie 2022. Pierderea netă a companiei a fost de la 281,2 milioane USD, de aproape de patru ori mai mare, în ciuda creșterii veniturilor cu 24,2% comparativ cu trimestrul din anul precedent. Costul vânzărilor și cheltuielile operaționale ale NIO au crescut într-un ritm mai rapid decât veniturile, contribuind la creșterea pierderii nete pentru această perioadă.

Li Auto Inc.: Li Auto este un dezvoltator și producător de vehicule electrice inteligente din China. Produsul său principal este Li ONE, un vehicul utilitar sport electric inteligent (SUV). De asemenea, compania vinde produse periferice și servicii conexe, inclusiv standuri de încărcare și servicii de conexiune la internet pentru vehicule.

Plug Power Inc.: Plug Power este o companie americană angajată în dezvoltarea sistemelor cu celule de combustibil cu hidrogen care înlocuiesc bateriile convenționale din echipamentele și vehiculele alimentate cu energie electrică. Plug Power produce cu emisii zero componente pentru lanțul de aprovizionare electric, cum ar fi vehicule electrice și centre de date.

Blink Charging Co.: Blink Charging deține și operează echipamente de încărcare pentru vehicule electrice și o rețea de stații de încărcare gestionate de propriul soft cloud-based. Compania deservește consumatorii rezidențiali, precum și proprietarii de clădiri, parcări, municipalități, locuri sportive și alte zone publice. Blink Charging a anunțat recent că a fost de acord să achiziționeze SemaConnect Inc., un furnizor de soluții de infrastructură pentru încărcarea vehiculelor electrice din America de Nord, pentru aproximativ 200 de milioane de dolari. Compania nu a furnizat o dată estimată de încheiere a tranzacției.

Cuvinte finale

Inflația și creșterea ratelor dobânzilor creează un mediu de operare dificil pentru producătorii de mașini electrice. Penuria generalizată mărește costurile pentru materii prime, ceea ce afectează câștigurile. Ratele mai mari ale dobânzilor fac costul capitalului mai scump pentru o industrie care necesită deja un flux mare de capital.

Acțiunile din industria mașinilor electrice pot fi componente importante ale portofoliul tău de investiții. Și, datorită faptului că cresc și scad odată cu încrederea consumatorilor, pot fi indicatori importanți în ceea ce privește existența unor probleme economice sau ai unei redresări.

Cu toate acestea, investitorii ar trebui să fie precauți atunci când iau în considerare sa cumpere acțiuni in acest sector.

 

 

Mai multe articole despre: