MENIU

Apariție BIZARĂ pe cerul Marocului, cu câteva clipe înaintea seismului devastator - VIDEO

O serie de imagini video filmate cu câteva clipe înainte de cutremurul devastator care a lovit Marocul au reaprins o discuție științifică acerbă legată de așa-numite semne prevestitoare ale unor astfel de cataclisme. Polemica a fost amplificată pe rețelele de socializare, în special de influenceri care promovează teorii fanteziste și conspiraționiste

O înregistrare video, prezentată ca fiind de la o cameră de supraveghere din Agadîr, prezintă lumini albastre neobișnuite pe cerul nopții. Filmare, distribuită intens pe platformele de socializare, a strânit nedumerire și curiozitate, scrie Newsweek.

Tonul a fost dat chiar de cunoscutul influencer saudit care a distribuit clipult: „La orizont au apărut flash-uri misterioase de lumină albastră și nimeni nu știa ce sunt. Are cineva o explicație?”, s-a întrebat acesta.

 

Fenomenul ar fi putut fi provocat de o explozie

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), astfel de fenomene luminoase asociate seismenlor sunt numite chiar „lumini de cutremur” (EQL).

 

Deși rare, au fost raportate în timpul unor activități seismice recente în țări precum Mexic, Turcia și Siria, iar originea lor rămâne un subiect de dezbatere între experți. 

În mijlocul speculațiilor, un cont de pe X, cunoscut pentru dezmințirea aparițiilor de OZN-uri și a „anomaliilor cerești”, a oferit o explicație mai banală pentru sclipirile albastre din Maroc.

Ufoofinterest.org  sugerează că flash-ul albastru ar fi putut fi provocat de explozia unui transformator, un fenomen raportat în timpul unor evenimente similare din trecut.

Între timp, bilanțul catastrofei naturale de săptămâna trecută continuă să crească. Ultimele raportări oficiale sugerează că bilanțul victimelor a depășit deja 2.600 de morți, iar alte 2.500 de oameni fost răniți. Se anticipează că aceste cifre vor crește pe măsura derulării operațiunilor de salvare.

Dezastrul din Maroc continuă după cutremurul puternic: Catastrofă umanitară - Bilanțul victimelor crește - peste 4.000 de morți și răniți

Dezastru în Maroc: Cutremur puternic, de magnitudine aproape 7, urmat de o replică 

Mai multe articole despre:
maroc cutremur ce a aaparut pe cer semn divin