MENIU

Tesla modelul S, cea mai lăudată maşină electrică, are probleme mari

Noul model electric lansat de Tesla, Model S, a devenit subiectul unui adevărat scandal în presa auto din Statele Unite, fapt care s-a propagat inclusiv pe bursă, unde acţiunile companiei s-au prăbuşit.

Scandalul a pornit de la rezultatele testelor efectuate de Consumer Reports care, după ce a chestionat peste 1400 de proprietari de Tesla Model S, a semnalat probleme de fiabilitate ale trenului de rulare, echipamentului electric, celui de încărcare a bateriilor și a consolei centrale. În plus, sașiul și plafonul mașinii ar avea probleme, apărând scurgeri, dar și zornăituri și scârțâieli, notează gadgetreport.ro.

“Din datele primite estimăm că un proprietar al unui astfel de model Tesla va întâmpina probleme mult mai multe și mai importante decât media pieței”, a declarat Mark Rechtin, expert Consumer Reports.

Consumer Reports avertizează că nota de plată a unui proprietar de Tesla Model S, maşină care costă 35.000 de dolari, ar putea crește exponențial odată cu încheierea perioadei de garanție a mașinii.

“Potrivit Consumer Reports, clienții Tesla apreciază serviciile și loialitatea companiei drept cele mai bune din lume și că update-urile software-urului autovehicului permite Tesla să efectueze o diagnosticare și o reparare rapidă a problemelor fără ca mașina să fie adusă în service.”, a fost replica celor de la Tesla, care au pus astfel la îndoială concluziile instituţiei.

Mai multe articole despre:
SUA scandal vânzări model tesla s