MENIU

Ştefan Bănică jr, mesaj tulburător pentru Regele Mihai. Mii de oameni s-au ridicat şi au aplaudat

UPDATE | 17 decembrie, ora 23:30 | Ştefan Bănică jr. a ţinut să îl omagieze pe Regele Mihai la toate cele trei concerte de Crăciun susţinute la Sala Palatului, primele două având loc ieri, iar cel de-al treilea în această seară. Cel mai emoţionant discurs rămâne primul, cel de ieri, de la ora 17:00, pe care jurnalistul realitatea.net Cristian Otopeanu l-a filmat şi l-a oferit în premieră pe net.

-------------------------

Ştirea iniţială

Ştefan Bănică jr. a susţinut astăzi primul concert de Crăciun din 2017, la ora 17:00. Artistul în vârstă de 50 de ani nu a dorit să încheie spectacolul fără să îi adreseze un mesaj Regelui Mihai, cel care, tot astăzi, a fost condus pe ultimul drum şi apoi a fost înmormântat. Jurnalistul realitatea.net Cristian Otopeanu a filmat aceste momente şi vi le oferă mai jos, în VIDEO.

Din cauza situaţiei neprevăzute, artistul şi-a anulat primul spectacol, care ar fi trebuit să aibă loc ieri, 15 decembrie, şi l-a reprogramat pentru azi, la ora 17:00.

Realitatea.net vă oferă discursul emoţionant al lui Ştefan Bănică jr. în VIDEO!

"Nu pot, ca om, sa trec peste acest moment ca şi când nu s-ar fi întâmplat. În primul rând, dintr-un respect imens. Fiecare este liber să creadă ce vrea, indiferent de apartenenţele politice, dar eu, ca om, nu pot să nu mă gândesc la Regele Mihai", şi-a început Ştefan Bănică jr. discursul la finalul concertului, moment în care toţi cei 4.000 de oameni prezenţi la Sala Palatului s-au ridicat şi au început să aplaude. 

Artistul a continuat: "Acest om, încă de când eram adolescent, pe vremea comuniştilor, atunci când adolescenţa mea era ţinută cu cheie, acest om mi-a transmis demnitate, bunătate, coloană vertebrală şi modestie. Aceste calităţi se pot regăsi în fiecare generaţie. Trebuie doar să le descoperim. Nu este vorba aici despre trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale sau a unui om de 96 de ani, ci este vorba despre o trezire a conştiinţei în fiecare dintre noi, ca să învăţăm să ne întoarcem la valori. Mulţumesc, Majestate!".

CITEŞTE AICI UN INTERVIU EXCLUSIV acordat de Ştefan Bănică jr. pentru realitatea.net!

 

-----------------------------------------

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la varsta de 96 de ani, la resedinta sa din Elvetia. Decesul a survenit la ora 13:00. Regele Mihai era ultimul monarh in viata care supravietuise celui de-al doilea razboi mondial.

In urma cu un an, pe 2 martie 2016, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boală incurabila, leucemie cronica, si tot atunci s-a anuntat faptul ca Regele Mihai se retrage din viata publica.

Regele Mihai s-a nascut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia. A fost fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei-Mama Elena.

Regele Mihai a domnit intre 1927 si 1930, prin intermediul unei Regente, precum si intre 1940 si 30 decembrie 1947, atunci cand a fost obligat de comunisti sa abdice si sa plece in exil.

Un moment istoric de referinta, denaturat de comunisti dupa 1947, a avut loc cand rusii au patruns pe teritoriul Romaniei, in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Atunci, regele Mihai a luat decizia sa dea lovitura de stat si sa rupa legaturile cu nemtii, alaturi de care tara noastra luptase pe front pana la acel moment. Totul s-a petrecut pe 23 august 1944, cand Regele Mihai a decis arestarea maresalului Ion Antonescu si restaurarea Constitutiei din 1923.

 

 

 

.