MENIU

Zile libere 2022. Încă o minivacanță pentru români - primesc o ZI LIBERĂ în august 

Sfânta Maria 2022. În 2022, românii se vor bucura de o minivacanță în luna august. Ziua de Sfânta Maria Mare, adică 15 august, este zi liberă legală.

Conform Codului Muncii, salariații din țara noastră primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului. Ținând cont de faptul că această sărbătoare pică anul acesta într-o zi de luni, adică urmează unui weekend, angajații se vor bucura, de fapt, de o nouă minivacanță de trei zile.

Cu toate că în Codul muncii este prevăzut faptul că salariaţii au dreptul la zile libere cu ocazia sărbătorilor legale naţionale, anumite categorii de angajaţi trebuie să se prezinte la muncă şi în aceste zile.

Este vorba despre persoanele ce lucrează în unitățile sanitare și în unitățile de alimentație publică, dar și în locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.

În aceste situații, angajatorii trebuie să le asigure salariaților compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. 

ZILE LIBERE 2022

Calendarul actualizat pentru 2022 - Sărbători legale 2022:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
22 aprilie — Vinerea Mare,
24 -25 aprilie — Paște ortodox 2022
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie — Ziua Copilului
12 iunie (duminică) - Rusalii, 13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii

Zile libere legale 2022 actualizate:

15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul