MENIU

Procurorii cer pedeapsa maximă pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu! VERDICTUL în cazul finanțării campaniei electorale din 2009, pe 16 februarie

Zi de foc la Curtea de Apel București. Procurorii cer pedeapsa maximă pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu / Foto: Liviu Florin Albei

Curtea de Apel București a anunțat, marți, la finalul ședinței de judecată care a durat aproape 10 ore, că va da verdictul în cazul finanțării campaniei electorale din 2009, pe data de 16 februarie, la ora 12. Procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă pentru fostul ministru al Dezvoltării și fiica fostului președinte: 12, respectiv 15 ani.

UPDATE - Procesul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu a fost reluat marți, la Curtea de Apel București, în jurul orei 14:00, după ce a fost suspendat aproximativ trei ore. Alerta cu bombă a fost falsă. 

În momentul când a fost anunțată alerta, procurorul se pregătea să decidă sentințele în dosar.

După reluarea dezbaterilor, procurorii DNA au cerut pedeapsa maximă pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu, de 12, respectiv 15 ani de închisoare cu executare. În plus, aceștia au cerut și un spor de pedeapsă. Fostul ministru al Dezvoltării și Turismului este acuzat de instigare la luare de mită și spălare de bani, iar fiica fostului președinte, de instigare la delapidare şi la spălarea banilor.

Alerta cu bombă a fost falsă

Alerta cu bombă a fost dată în urma unui apel primit la 112, în jurul orei 10:40. Un bărbat a anunțat că în clădire a fost amplasat un dispozitiv exploziv. 

În Palatul de Justiție funcționează două instanțe, Curtea de Apel București și Judecătoria Sectorului 5. 

Toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate. Printre acestea s-au aflat și Elena Udrea și Ioana Băsescu, prezente la ultimul termen în dosarul privind finanțarea ilegală a campaniei prezidențiale din 2009. 

La fața locului s-au deplasat echipele de poliţie şi ale Serviciului Pirotehnic care au anunțat, după aproximativ trei ore de verificări, că a fost vorba despre o alertă falsă. 

În acest timp, toate procesele au fost suspendate. 

”Procesul se afla într-adevăr în faza dezbaterilor. A venit cineva și a anunțat că există o amenințare cu bombă și că se impune evacuarea întregii clădiri. A fost suspendat procesul. Doamna judecător a estimat că în jurul orei 14:00 putem să ne reîntâlnim și să reluăm dezbaterile. Estimez că se va amâna cu două săptămâni. Sigur, este opțiunea judecătorului”, a declarat la Realitatea Plus Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, după evacuarea clădirii.

Persoanele care fac astfel de anunțuri false cu bombă riscă amenzi de până la 4.000 de lei și prestarea a sute de ore de muncă în folosul comunității, potrivit Realitatea Plus. 

Citește și: ”Elena Udrea și Ioana Băsescu așteaptă sentințele în dosarul finanțării campaniei lui Traian Băsescu”

Mai multe articole despre:
alerta cu bomba curtea de apel bucuresti