MENIU

Zgonea, dispus să renunțe la președinția Camerei dacă nu se respinge legea grațierii

Zgonea, dispus să renunțe la președinția Camerei dacă nu se respinge legea grațierii

Președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că este dispus să renunțe la funcția sa din Parlament dacă nu va fi susținut în demersul de a respinge legea amnistiei și grațierii și în cazul ridicării imunității deputaților cercetați de DNA.

"Cred că a sosit momentul să punem capăt ipocriziei politice, care ne-a pus partidul iar pe defensivă morală: PSD nu este perfect, dar asta nu face opoziția mai bună. În percepția populară însă, noi am pierdut: mai precis, au existat ezitări în ceea ce privește zona justiției și PSD a antagonizat oamenii de pe urma acestui lucru. Trebuie să luăm măsuri. Eu am anunțat de foarte mult timp că după alegeri, în prima săptămână, punem pe ordinea de zi respingerea legii amnistiei și grațierii, dar și ridicarea imunității pentru toți cei trei parlamentari. PSD trebuie să aibă curajul politic de a nu se mai lăsa arătat cu degetul de către o opoziție a cărei singură calitate e că a reușit să ne demonizeze", a scris Zgonea pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților le-a cerut tuturor colegilor săi să susțină demersul, iar dacă acesta nu va avea succes e dispus să renunțe la funcția deținută în Parlament.

"Trebuie să ascultăm vocea oamenilor și să demonstrăm că suntem un partid modern de centru-stânga, care are curajul să acționeze. În cazul în care colegii mei nu susțin acest demers, sunt dispus să renunț la funcția de președinte al Camerei Deputaților. Eu am înțeles semnalul românilor, îi invit și pe colegii mei să ieșim din ștampila pe care abia așteaptă să ne-o pună concurența noastră. E important ca PSD să dea un semnal de seriozitate", a menționat Zgonea.

Mai multe articole despre:
Valeriu Zgonea legea amnistiei legea graţierii