MENIU

Zelenski, critici pentru șeful ONU: Nu poți avea aceeași atitudine și față de agresor și față de victimă

Drapelul ONU

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski îl critică pe secretarul general al ONU, chiar înainte de vizita pe care urmează să o facă la Kiev, pentru faptul că în același turneu va poposi mai întâi la Moscova. Nu poţi avea aceeaşi atitudine atât faţă de agresor, cât şi faţă de victimă, a comentat liderul de la Kiev.

Zelenski a calificat drept ”ilogică” decizia secretarului general al ONU, Antonio Guterres, de a se duce mai întâi la Moscova, marţi și abia joi la Kiev, relatează AFP.

”Nu există nicio dreptate şi nicio logică în această ordine”, a afirmat președintele ucainean la conferința de presă maraon pe care a susținut-o sâmbătă seară, la metroul din Kiev. Antonio Guterres ”ar trebui mai întâi să vină în Ucraina, la masacre, pe teren, pentru a avea o percepţie a realităţii foarte precisă”, a explicat şeful statului ucrainean.

”Îl vom primi. Am acţionat pentru ca să-şi schimbe poziţia şi să suţină mai puternic Ucraina. Nu poţi să ai aceeaşi atitudine faţă de agresor şi faţă de victimă, deci faţă de Rusia şi Ucraina. Rusia a adus războiul în Ucraina”, a declarat el.

 

 

Mai multe articole despre:
zelenski razboi ucraina razboi rusia putin ONU