MENIU

ZECI de victime în urma inundațiilor din această țară

Peste 5 milioane de persoane sunt sinistrate în urma inundaţiilor care au afectat mai mult de o treime din teritoriul Bangladeshului şi au făcut 82 de victime, potrivit declaraţiilor făcute vineri de autorităţi.

Cele mai multe dintre victime au murit înecate, dar au existat şi alte cauze de deces cum ar fi muşcăturile de şarpe sau electrocutări, a declarat pentru DPA Al Mamun, reprezentant al centrului de control al dezastrelor.

Mamun a adăugat că 27 dintre cele 64 de regiuni administrative, ceea ce înseamnă peste 35% din suprafaţa ţării, au fost inundate de la începutul ploilor abundente, săptămâna trecută.

Numeroase locuinţe şi culturi agricole din regiunile nordice şi nord-estice au fost înghiţite de apele revărsate ale râurilor din ţara vecină, India, a precizat Mamun. Numărul persoanelor afectate de inundaţii este de 5,14 milioane, a adăugat acesta, scrie Agerpres.

Peste 650.000 de hectare de culturi agricole au fost inundate, a spus oficialul, referindu-se la o statistică a Ministerului Agriculturii.

Mofazzal Hossain Chowdhury, ministrul pentru controlul dezastrelor, a spus că guvernul a pus la dispoziţie o cantitate suficientă de hrană uscată şi orez precum şi bani pentru a veni în ajutorul victimelor dezastrului.

Potrivit ministrului, au fost distribuite 8.190 de tone de orez, iar sinistraţii au primit ajutoare băneşti în valoare totală de 300.647 de dolari.

Centrul de alertă pentru inundaţii din Bangladesh a precizat că mai sunt câteva zone de lângă capitala Dacca aflate încă sub apă, iar unul dintre râurile mari continuă să crească.

Capitala este în afara pericolului în acest moment, a declarat Sarder Udoy Raihan, un reprezentat al centrului.

Peste 130 de oameni au fost ucişi în iunie de alunecările de teren provocate de ploile abundente în zona de sud-est a Bangladeshului.

Mai multe articole despre:
inundaţii Bangladesh oameni