MENIU

Zeci de persoane anchetate pentru furturi de 1,3 milioane de euro

Sursa foto: Arhivă

O grupare care acționa în parcările de TIR-uri a fost destructurată de procurorii DIICOT. Aceasta sustrăgea bunuri care apoi erau vândute mult sub valoarea reală a acestora. Indivizii au comis furturi timp de șase ani, deghizați în transportatori pentru a-și justifica prezența în parcările cu TIR-uri și a-și asigura, totodată, transportul pentru marfa sustrasă, potrivit realitateadedambovita.net.

Procurorii DIICOT au efectuat, în cursul zilei de marți, 46 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Dâmbovița și Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Concomitent au fost efectuate alte 11 percheziții domiciliare la locuințele unor membri ai grupului infracțional, pe teritoriul Germaniei.

Furturi din TIR-uri, comise de așa-ziși transportatori

„În perioada 2015 – 2021, pe teritoriul României, s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, în scopul comiterii de infracțiuni contra patrimoniului. Aceștia săvârșeau peste 100 de infracțiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franței și Austriei, prejudiciul fiind de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Furturile au fost comise, în zona autostrăzilor A10 și A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea orașelor ‎Münster și Osnabrück”, au precizat anchetatorii.

Potrivit furturilor, autorii furturilor, care erau și administratori de societăți comerciale, sub aparența executării unor activități de transport, se deplasau în aceste state, iar pe timpul nopții sustrăgeau bunuri din alte camioane, aflate în parcări (cantități mari de televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, cantități mari de combustibil, etc.).

Bunurile furate erau transportate, ulterior, pe teritoriul României, unde erau comercializate către persoane cunoscute membrilor grupării, la prețuri cu mult sub valoarea reală a acestora, în scopul obținerii unor venituri ilicite.

Liderii grupării erau cei care organizau deplasările în străinătate, asigurând logistica privind transportul și totodată participau activ la comiterea infracțiunilor de furt împreună cu ceilalți membri, mai detaliază procurorii DIICOT.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița au fost conduse, în vederea audierii, 31 persoane, în ancheta privind cele peste 100 de furturi comise în parcări din Europa.

Mai multe articole despre:
furturi diicot persoane anchetate transportatori