MENIU

Zboruri ANULATE la TAROM din cauza unui PROTEST al piloţilor

<p>TAROM</p>

Mai multe curse interne Tarom care urmau sa decoleze astazi din Bucuresti spre Cluj-Napoca, Baia Mare și Oradea au fost anulate, potrivit companiei aeriene.

UPDATE: "Compania TAROM anunţă întârzieri şi anulări pe cursele de astazi, 15.09.2014. Aceste neregularităţi ale zborurilor au fost determinate de acţiuni spontane ale echipajelor TAROM (piloţi şi copiloţi), momentan fara o informare oficială din partea acestora. Compania TAROM regretă situaţia creată şi depune toate eforturile pentru desfăşurarea normală a zborurilor", precizează un comunicat Tarom.

Zborurile anulate pana la acest moment sunt urmatoarele:

Anulate:

ROT651/2 Bucureşti-Cluj- Bucuresti

ROT347/8 Cluj –Viena – Cluj

ROT621/2 Bucureşti-Oradea - Bucuresti

ROT615/6 Bucureşti –Baia Mare – Bucuresti

------------------------------------------------------------

ROT231/2 Bucureşti –Budapesta- Bucuresti

Cursa ROT226 Praga-Bucuresti a fost reprogramata pe ruta Praga-Budapesta-Bucuresti. Pasagerii cursei ROT 232 Budapesta-Bucureşti vor călători pe cursa ROT 226 Praga - Bucureşti şi ROT 236 Budapesta-Bucureşti.

-----------------------------------------------------------------------

ROT605/6 Bucuresti-Timisoara - Bucuresti

ROT701/2 Bucureşti –Iaşi- Bucuresti (Pasagerii cursei au fost protejati pe cursele ROT 705/6)

ROT707/8 Bucureşti –Iaşi- Bucuresti

 Sunt prevazute si alte intârzieri pentru urmatoarele curse:

ROT 363 Bucureşti- Amsterdam

ROT343 Bucuresti-Viena

Comasate ROT645/646 si ROT 647/8 Bucuresti –Cluj

 Pasagerii curselor TAROM, care au fost întârziate şi anulate beneficiază de asistenţă conform Regulamentului EC261/2004 privind drepturile pasagerilor. Compania TAROM va sta la dispozitia pasagerilor sai in agentiile proprii.

 Prin call center pasagerii sunt asistati la urmatoarele date de contact:

Luni-Vineri: 08:00 - 20:00 / Sâmbătă: 09:00 - 14:00

    9361 (valabil pentru apeluri din Bucureşti)
    021.204.64.64, 021.303.44.00, 021.303.44.44

 
Protest spontan

Mai multe curse interne Tarom care urmau sa decoleze astazi din Bucuresti spre Cluj-Napoca, Baia Mare și Oradea au fost anulate din cauza unei actiuni spontane a pilotilor Tarom care zboară pe avioane ATR, aeronavele utilizate pentru cursele interne.

Totodata zborurile Tarom spre  Madrid si Barcelona inregistreaza mici intarzieri din cauza acestor actiuni spontane a caror motivare inca nu este clarificata, a precizat pentru RRA șefa Departamentului comunicare Tarom, Georgeta Dinu.

Până acum, au fost anulate cursele Tarom din Bucureşti spre Cluj (ora 7.30), Satu Mare (7.55), Baia Mare (7.55) şi Oradea (8.00).

De asemenea, au fost anulate curse cu destinaţia Bucureşti de la Târgu Mureş (7.00), Sofia (7.05), Iaşi (7.10), Chişinău (7.15), Baia Mare (11.05) şi Oradea (11.10), se arată pe site-ul Aeroportului "Henri Coandă".

Potrivit reprezentanţilor Tarom, celelalte zboruri se desfăşoară conform programului.

Poziţia TAROM

În urma acţiunilor unor piloţi ai Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM SA ce au dus la anularea mai multor zboruri TAROM, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a solicitat conducerii companiei, ce este sub autoritatea Ministerului Transporturilor, să ia măsurile ce se impun pentru deblocarea acestei situaţii.

Ministrul Transporturilor face apel atât la conducerea companiei, cât şi la sindicatele din TAROM ca până cel târziu la sfârşitul acestei zile să se aşeze la masa negocierilor şi să găsească rapid soluţii, astfel încât activitatea Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române să revină la normal.

Ministrul Ioan Rus solicită celor două părţi implicate să urgenteze procedura de negociere pentru ca pasagerii să nu aibă de suferit şi atrage atenţia că soluţiile se pot găsi doar într-un cadru instituţional adecvat, nu de pe poziţii de forţă.  

Grevă la TAROM! Piloţii nu mai vor să zboare. Iată motivele lor!

Piloții din cadrul TAROM au declanșat duminică dimineață un protest spontan, iar două curse au fost deja amânate. În lipsa unor piloți de rezervă, avioanele nu s-au mai ridicat de la sol.

Piloții TAROM de pe aeronavele Airbus au recurs la o acțiune protest spontană duminică dimineață. Deja primele două curse ale zilei nu au fost efectuate. Nu a fost anunțată grevă, ca în 2005, ci piloții se declară inapți de a conduce avioanele.

În condițiile în care TAROM funcționează cu un număr fix de angajați, dacă unul dintre aceștia este bolnav, nu există înlocuitor, iar avionul rămâne la sol.

Nemulțumile piloților de pe Airbus-uri, potrivit dcnews.ro.

- Piloții TAROM primesc un salariu fix, după care sunt plătiți cu diurne pentru cursele externe, astfel că toți își doresc să zboare în afara granițelor.
- Salariile piloților TAROM sunt cele mai mici din Europa, aceștia câștigând cu aproximativ 50% mai puțin.
- În condițiile în care în ultima vreme a scăzut numărul curselor externe, și veniturile piloților au avut de suferit: Airbus-urile au ajuns să aibă mai puține curse externe decât Boeing-urile.

Conform site-ului oficial, flota TAROM are în componență șase aeronave Airbus: patru - A318-111 și două - A310-325.

Oficial din Ministerul Transporturilor: "Nu e grevă, se îngreunează circulația".

Mai multe articole despre:
Tarom grevă Trom