MENIU

Wargha Enayati: ”Ca să fii om nu este suficientă educaţia intelectuală”

”Puterea exemplului este cel mai important lucru, iar ca să fii om nu este suficientă educaţia intelectuală”. Sunt câteva dintre sfaturile lui Wargha Enayati, un om de succes care a construit cea mai mare reţea privată de servicii medicale din România.

Wargha Enayati, originar din Germania, a ajuns pentru prima dată în ţara noastră în urmă cu 33 de ani, atras de povestea reginei Maria. De atunci a rămas aici, iar România a devenit a doua lui casă. Apoi a convins-o şi pe soţia lui, franţuzoaica Mitra Tai, să i se alăture.

Medic de carieră, Wargha Enayati s-a arătat impresionat de calităţile românilor din prima clipă când a ajuns aici.

”Setea de spiritualitatea romanilor a fost si e clar peste a multor tari si e un lucru pe care romanii nu il apreciaza mai mult si il scot la iveala. Cred ca ar trebui studiat mai mult. Aceasta forta a poporului roman poate fi folosit in bine daca am combina partea asta spiritual cu stiinta cu. Aceste doua aspect impreuna. Viitorul arata foarte bine”, a declarat Enayati.

În tot ceea ce faci trebuie să araţi profesionalism, dar să nu uiţi niciodată să fii om, crede medicul.

”Experienta mea mi a aratat ca e usor sa ma vait ca altii nu fac nu stiu ce dar cum zice si intemeietorul credintei bahai, dar esenta credintei e putinatatea cuvintelor si multitudinea faptelor. La urma urmei asta ma bucura ca vad si in Romania multi mai multi tineri au ajuns la concluzia ca eu trebuie sa incerc, asa cum am avut destinul meu in mana sa ajut si destinul societatii sa faca o schimbare”, a mai spus acesta.

Soţia sa, Mitra Tai, a creat în România o fundaţie şi ajută zilnic peste 30 de copii. ”Ii invatam sa ne comportam ca oameni adevarati, punem accent pe relatia intre ei, cu parintii lor cu adultii si incercam sa vorbim despre rolul lor in societate”, a spus Tai. Mitra Tai crede că sistemul de educaţie din România ar trebui regândit şi adaptat la cerinţele actuale ale copiilor.