MENIU

Vrei să devii ofițer SRI? Master-ul care te face ofițer de informații, admitere 2014

SRI a publicat oferta de școlarizare pentru anul 2014 

Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" a publicat pe site-ul instituției oferta de studii de licență și master profesional pentru anul 2014. 

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” organizează, în sesiunea septembrie 2014, concurs de admitere la studii universitare de master în specializările: „Intelligence şi securitate naţională” şi „Analiză de Intelligence”. Candidaţii declaraţi „Admis” vor fi încadraţi în Serviciul Român de Informaţii, urmând ca prin cursurile menţionate să dobândească în plan profesional competenţele necesare exercitării atribuţiilor de ofiţeri de informaţii operativi, respectiv de ofiţeri de informaţii analişti.

Carieră SRI. Master-ul care te face ofițer de informații

Înscrierea candidaților se va desfășura în perioada 15 ianuarie 2014 - 28 februarie 2014, iar concursul de admitere se va desfășura în perioada 11-14 august 2014. Durata programului este de patru semestre, iar numărul total de locuri scoase la concurs este de 35 (specializarea "Intelligence şi securitate naţională" = 25 locuri din care: - 18 bărbaţi; - 7 femei; specializarea "Analiză de Intelligence" = 10 locuri din care: - 5 bărbaţi; - 5 femei). 

Pe întreaga desfăşurare a programului, cursanţii vor avea statut de angajaţi ai Serviciului Român de Informaţii, cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din acesta, astfel: angajaţi civili, cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, (pe durata primelor 4 luni aferente modulului I); ofiţeri de informaţii, pe restul duratei cursului, în situaţia promovării evaluărilor complexe ce vor fi susţinute la finalul primelor 4 luni aferente modulului I.

Carieră SRI. Studii universitare de licență

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” organizează, în sesiunea iulie 2014, concurs de admitere, la Facultatea de Informaţii, pentru specializările: „Psihologie-informaţii” şi „Studii de securitate şi informaţii”.

ÎNSCRIEREA CANDIDAŢILOR: 15.01-28.02.2014
PERIOADA DE DESFĂŞURARE A CONCURSULUI: 28.07-01.08.2014
DURATA STUDIILOR: 3 ani 2014-2017
FORMA DE ÎNVĂŢĂMÂNT: CU FRECVENŢĂ
NUMĂRUL DE LOCURI SCOASE LA CONCURSUL DE ADMITERE:
specializarea „Psihologie-informaţii” = 18 locuri (12 băieţi şi 6 fete);
specializarea „Studii de securitate şi informaţii” = 12 locuri (8 băieţi şi 4 fete).

Pe durata studiilor, candidaţii declaraţi „Admis” vor avea calitatea de student al Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, din momentul înmatriculării în anul I de studii universitare de licenţă până la data absolvirii. Pentru a dobândi calitatea de ofiţer de informaţii şi competenţele necesare exercitării atribuţiilor profesionale este necesară continuarea pregătirii universitare în cadrul unui program universitar de master profesional dedicat, organizat de Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Puteți afla mai multe detalii despre studiile SRI de licență și de master în cele două documente alăturate.

Carieră SRI. Ai ce trebuie pentru a deveni ofițer de informații?

Pe site-ul Serviciului Român de Informații există o secțiune cu două teste care vă poate arăta dacă aveți anumite aptitudini care pot fi de interes pentru instituție. 

Primul test SRI constă într-o serie de întrebări cu variante multiple de răspuns, iar cel de-al doilea test SRI constă într-un filmuleț e care utilizatorii trebuie să-l urmărească cu mare atenție. La sfârșit, participanții la test trebuie să răspundă la o serie de întrebări pe baza lui și primesc feedback în funcție de răspunsurile date. 

Mai multe articole despre:
SRI ofiţer Master profesional