MENIU

Volodimir Zelenski: „Țara noastră poate şi va deveni donator de securitate globală”

Volodimir Zelenski: „Țara noastră poate şi va deveni donator de securitate globală”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că Ucraina va deveni unul dintre principalii producători mondiali de arme şi sisteme de apărare.

“În prezent, şi trebuie să fim sinceri în această privinţă, Ucraina este un beneficiar al asistenţei de securitate. Dar ţara noastră poate şi va deveni un donator de securitate globală. În special, datorită industriei noastre de apărare. Datorită forţei, rezistenţei şi caracterului indomptabil al poporului nostru”, a spus Volodimir Zelenski.

“Astăzi putem deja să evaluăm rezultatul cheie al acestei săptămâni pentru industria noastră de apărare. A început o etapă cu adevărat nouă de dezvoltare a industriei ucrainene de apărare.

A avut loc primul Forum al industriilor de apărare. A fost un eveniment extrem de reuşit. Şi a demonstrat interesul global faţă de oportunitatea de a lucra în Ucraina şi cu Ucraina în domeniul producţiei de arme şi pentru tot ceea ce este necesar pentru apărarea reală a oricărei naţiuni libere.

Noul nostru format cu companiile din domeniul apărării - Alianţa Industriilor de Apărare - include 38 de companii membre până în această seară. Acestea reprezintă 19 ţări. Acestea sunt Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Suedia, Danemarca, Ţările de Jos, Canada, Bulgaria, Australia, Belgia, prietenii noştri baltici - Lituania, Letonia şi Estonia, precum şi Republica Cehă, Macedonia de Nord, Slovacia, Spania, Croaţia şi Finlanda. Acesta este un început foarte puternic, iar activitatea este în curs de desfăşurare. Se vor alătura şi alte companii.

În plus, producătorii noştri au semnat 20 de documente cu companii partenere în cadrul Forumului. Acorduri şi memorandumuri. Fiecare astfel de document devine apoi o nouă producţie sau o îmbunătăţire a cooperării existente.

Este vorba de acorduri privind producţia comună, schimbul de tehnologii, furnizarea de componente. Producţia de pulbere de propulsie, fabricarea de muniţii. Aceasta este formarea de personal pentru industria noastră de apărare. Separat, şi în mod foarte amănunţit, dezvoltăm producţia ucraineană de drone, sisteme autonome terestre şi navale.

În total, peste 250 de companii au participat la Forumul nostru al industriilor de apărare - şi acest forum este doar primul de acest gen. Printre acestea s-au numărat zeci de companii ucrainene.

De asemenea, lucrăm pentru a ne asigura că Ucraina produce sistemele de apărare aeriană de care avem nevoie - sisteme cu adevărat puternice.

Când, în cele din urmă, vom vedea şi vom simţi puterea maximă de înarmare a Ucrainei în acţiune reală - a producătorilor noştri, a industriei noastre de apărare, a noii noastre cooperări cu lumea - vom putea spune că bazele acesteia au fost puse chiar acum, în acorduri precum cele încheiate în cadrul forumului şi în timpul vizitelor mele, în special în Statele Unite, Suedia şi alte ţări. Toate ţările cele mai puternice cooperează deja sau vor coopera cu Ucraina.

Ţara noastră va deveni unul dintre principalii producători mondiali de arme şi sisteme de apărare. Iar acest lucru nu mai este doar o ambiţie sau o perspectivă, ci un potenţial care este deja în curs de realizare. Le sunt recunoscător tuturor celor a căror muncă duce la astfel de rezultate pentru Ucraina!

Mâine este o zi foarte importantă pentru Ucraina, pentru tot poporul nostru. Ziua apărătorilor Ucrainei. A milioanelor de oameni care nu numai că au păstrat locul decent al Ucrainei în istoria omenirii, dar se asigură că poporul şi statul nostru nu-şi pierd istoria, luptă pentru viaţa şi libertatea lor şi inspiră întreaga lume liberă cu lupta lor. Mâine, vom aduce un omagiu special tuturor apărătorilor noştri. Mâine vom onora memoria celor care şi-au dat viaţa pentru Ucraina.

Să stabilim o nouă tradiţie pentru această zi.

1 octombrie. 9:00 a.m. Oriunde vă aflaţi - pe strada principală a oraşului dumneavoastră sau pur şi simplu acasă - opriţi-vă pentru un minut, cinstiţi cu tăcere memoria apărătorilor noştri căzuţi la datorie şi gândiţi-vă la cei care se află acum în luptă, în misiuni de luptă, la posturile lor. La cei care salvează vieţi. Cei care ne protejează poporul şi statul în toate sensurile cuvântului.

Nu ar exista forţa şi voinţa Ucrainei dacă nu ar fi fost toţi cei care au luptat pentru Ucraina.

Suntem recunoscători. Noi onorăm. Ne amintim. Toţi împreună”, a fost discursul lui Zelenski de sâmbătă seara.

Mai multe articole despre:
zelenski donator securitate