MENIU

Vocea mamei, cea mai eficientă alarmă. Ce spun cercetătorii

Vocea mamei, cea mai eficientă alarmă. Ce spun cercetătorii 

Trezitul de dimineață al copilului este una dintre provocările vieții de părinte, mai ales în timpul anului școlar. Un studiu a descoperit că micuții somnoroși se trezesc de trei ori mai repede la sunetul unei voci înregistrate decât la sunetele unei alarme clasice.    

Se pare că cercetătorii au dezvăluit secretul trezitului fără prea mare chin al copiilor dimineața. Vocea mamei este mult mai eficientă în a activa energia copiilor de dmineața decât orice alarmă tradițională, indiferent de cât de zgomotoasă ar fi ea. 

"Alarmele cu sunete înalte nu sunt eficiente în a trezi copiii sub 12 ani. A fost uimitor să vedem cum copiii nu reacționau deloc la alarma normală, iar la vocea mamei lor se ridicau impediat în picioare. Nu ne așteptam ca diferența să fie atât de dramatică.", afirmă Dr. Gary Smith , coautor al studiului de la Centrul de Cercetare a Traumatismelor de la spitalul de copii din Ohio. Se pare că încă nu se știe care este motivul, important este că se dorește dezvoltarea unor alarme, fie ele pentru trezitul de dmineață, dar mai ales pentru situații periculoase, care să fie eficiente. "Dacă putem obține ceva care să poată fi dezvoltat la modul general și doar scos dintr-un pachet, și să fie eficient și asupra copiilor, atunci scopul nostru este atins.", mai declară Dr. Smith. 

 

Sursa

Mai multe articole despre:
copil mamă alarmă voce vocea mamei