MENIU

Vladimir Putin, declarație halucinantă: ”Nu oamenii sunt de vină pentru încălzirea globală”

Președintele Rusiei, Vladmir Putin, a pus la îndoială, joi, contribuția omului la schimbările climatice. El afirmă că încălzirea globală nu a fost provocată de emisiile de gaze cu efect de seră.

''Încălzirea a început în anii 1930'', a spus Putin în timpul unui forum privind Arctica la Arhangelsk, în Marele Nord rus, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea publică, arată Agerpres.

''La acea vreme nu existau asemenea factori antropologici cum sunt emisiile, dar încălzirea deja începuse'', a afirmat președintele rus, care a apreciat ca ''imposibil'' de oprit acest fenomen, ce ar putea fi legat, potrivit lui, ''de cicluri globale pe Terra''.

Putin a mai precizat că oamenii trebuie să se adapteze. Declarațiile lui Putin vin în contextul în care președintele SUA, Donald Trump, a semnat marți un decret prin care se dispune revizuirea uneimăsuri cheie a predecesorului său, Barack Obama, cu privire la climă, ce impunea centralelor termice reducer drastice ale emisiilor de gaze cu efect de seră.

Trump a primis, totodată, o renaștere a industriei cărbunelui din SUA, al doilea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră după China.

Mai multe articole despre:
Putin oameni încălzire globală