MENIU

Vlad Voiculescu: „Avem o situație critică în spitale. Sunt pacienți care nu pot fi tratați în spitale imediat”

Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu - ministrul Sănătății a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că situația este critică în spitalele din România. Ministrul a spus că sunt pacienți care nu pot fi tratați în spitale imediat pentru că nu sunt locuri.

„Avem o situație nu mai puțin critică în spitale. Avem peste 6000 de cazuri noi astăzi. Situația este în continuare critică. Sunt pacienți care nu pot fi tratați în spitale imediat pentru că nu sunt locuri. Sunt pacienți care ajung foarte târziu la spital. Lucrul acesta este foarte grav. Medicii, ambulanțierii și toate cadrele încearcă să ajute. Este esențial ca oamenii să meargă la spital sau să ia legătura cu medicul de familie”, a spus ministrul Sănătății.

Acesta a vorbit și despre veștile bune: „Ministerul Sănătății a primit 242 de milioane de lei pentru achiziția de medicamente necesare tratametului de covid 19. O veste foarte bună este numărul de vaccinări. Avem teste de la Pfizer, care certifică faptul că vaccinul este eficient pentru copii. Așteptăm decizia EMA”.

Mai multe articole despre:
vlad voiculescu spitale situatie critica