MENIU

Vlad Voiculescu, anunț despre învățământul față în față: ”Toate școlile vor fi deschise în localitățile aflate în scenariul verde”

Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății - Vlad Voiculescu a explicat, joi seara, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, scenariile în care se vor deschide unitățile de învățământ începând din 8 februarie.

”Dacă lucrurile nu se vor schimba semnificativ în următoarele săptămâni, pe 8 Februarie se vor redeschide școlile.
Mai precis:
- toate școlile vor fi deschise în localitățile aflate în scenariul verde.
- grădinițele, clasele primare și cele terminale (clasele a 8-a și a 12-a) deschise pentru localitățile aflate în scenariul galben.
- grădinițele și clasele primare (1-4) deschise în localitățile aflate în scenariul roșu - cele care nu depășesc peste 6 la mie (coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori)”, a explicat ministrul Sănătății.

Președintele Klaus Iohannis a invitat joi la Palatul Cotroceni mai mulți miniștri, în frunte cu premierul Florin Cîțu, pentru a analiza posibilitatea redeschiderii școlilor pe 8 februarie. După întâlnire, președintele a declarat că începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide.

”Am avut o discuție foarte importantă cu premierul, mininstrul Educației, ministrul Sănătății. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față. Am ajuns în unanimitate la o concluzie importantă. Începând din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel.

Se revine practic la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate. În semestrul 2, în localitățile din scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală și grădiniță: copiii de grădiniță, ciclul prima 1-4 și 8-12. Localitățile din scenariul roșu continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, ceilalți nu”, a anunțat Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
vlad voiculescu