MENIU

VIRUSUL din China. Primul aeroport din România care anunță măsuri. NU este din București

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a anunțat joi primele măsuri luate în legătură cu epidemia provocată de coronavirusul din China - 2019-nCoV. Virusul a provocat deja 18 decese, toate pe teritoriul Chinei, iar alți peste 600 de oameni din țări din Asia au fost infectați, potrivit celui mai recent bilanț. După anunțul aeroportului clujean, Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti a trnasmis joi că va lua în curând măsuri pentru siguranța călătorilor. 

 

Măsuri CORONAVIRUS Aeroport Cluj-Napoca. Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a luat primele măsuri: au fost lipite afişe informative în terminalele de sosiri şi plecări şi distribuite flyere pasagerilor. De asemenea, asistenţii medicali din aeroport oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale, potrivit comunicatului de joi al Aeroportului. 

Ce măsuri se iau la București?

Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a transmis joi că aşteaptă să primească din partea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, imagini care ar conţine informaţii pentru siguranţa călătorilor privitoare la virusul din China. Acestea ar urma să fie expuse în Aeroportul Otopeni, potrivit informaţiilor Mediafax

Măsuri CORONAVIRUS Aeroport Cluj-Napoca.  „În terminalele de plecări şi sosiri, la biroul de informaţii, la cabinetul medical şi în zonele ghişeelor de check-in ale aeroportului, au fost afişate mai multe anunţuri de informare şi au fost distribuite pasagerilor flyere cu instrucţiuni referitoare la combaterea şi prevenirea noului tip de coronavirus. Asistenţii medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale”, se arată în comunicat.

De asemenea, Aeroportul Cluj a anunțat că are deja o colaborare cu autorităţiile din domeniul sănătăţii publice, cu autorităţile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aeroportului, dar şi cu companiile aeriene pentru implementarea tuturor măsurilor de precauţie în ceea ce priveşte cazurile de pneumonii cu coronavirus.

Comunicatul, integral, transmis de Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca: 

„Aeroportul Internațional  Avram Iancu Cluj a luat primele măsuri în ceea ce privește noul tip de coronavirus. 

Aeroportul Cluj vine în sprijinul pasagerilor săi atât prin distribuirea materialelor informative despre coronavirus,  cât  și prin  serviciile  medicale existente în permanență pe aeroportul clujean.  În acest sens, în terminalele de plecări și sosiri, la biroul de informații,  la cabinetul medical și în zonele ghișeelor de  check- in  ale  aeroportului,  au fost afișate mai multe anunțuri de informare și au fost distribuite pasagerilor flyere cu instrucțiuni referitoare la combaterea și prevenirea noului tip de coronavirus. 

De asemenea, Aeroportul Cluj colaborează în permanență cu autoritățiile din domeniul sănătății publice, cu autoritățile care își desfășoară activitatea în cadrul aeroportului, dar și cu companiile aeriene pentru implementarea tuturor măsurilor de precauție în ceea ce privește cazurile de pneumonii cu coronavirus. 

Asistenții medicali din cadrul Aeroportului Cluj oferă sprijin tuturor pasagerilor care au nevoie de sfaturi sau îngrijiri medicale.”