MENIU

Viorica Dăncilă, gafă diplomatică impardonabilă în Muntenegru! Imaginile, ŞTERSE de guvern - VIDEO

Viorica Dăncilă, gafă diplomatică în Muntenegru!

Premierul Viorica Dăncilă a comis o nouă gafă impardonabilă într-o vizită peste hotare. La declaraţia comună susţinută la finalul întrevederii cu omologul muntenegrean, Dăncilă a încurcat numele capitalei Podgoriţa cu Priştina, capitala Kosovo, stat nerecunoscut diplomatic de către România. 

Viorica Dăncilă, gafă impardonabilă şi peste hotare! În declaraţiile comune susţinute la finalul întrevederii cu omologul muntenegrean, Duško Marković, premierul României a greşit numele oraşului în care se afla. Dăncilă a fost corectată de traducător... Şefa Guvernului român era la Podgorica, dar a spus Priştina, capitala Kosovo, stat nerecunoscut de ţara noastră. Mai mult, Kosovo şi Muntenegru au fost în tabere opuse ale războiului din 1998-1999. 

Gafa premierului Dăncilă este de neiertat. În primul rând, România nu a recunoscut Kosovo, a cărui capitală este la Priştina. În imaginile transmise, Guvernul muntenegrean a tăiat partea în care premierul român spune Priştina în loc de Podgorica.

Nu este vorba numai de o gafă de tipul celor comise de unii artişti internaţionali care au confundat Bucureştiul şi Budapesta. Muntenegru şi Kosovo au în spate o istorie sângeroasă. În 1998-1999, când Muntenegrul nu era stat independent, ci parte a Serbiei, la graniţă s-au dat lupte grele cu forţele kosovare.

Mii de oameni au murit în războiul din Kosovo, iar amintirea acestuia este încă o rană deschisă în Balcani.

Mai multe articole despre:
gafe Viorica Dăncilă