MENIU

Viorel Hrebenciuc, ACHITAT în dosarul "Mită la PSD"

<p>Viorel Hrebenciuc</p>

Viorel Hrebenciuc a fost achitat în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă, în urma declaraţiilor din dosarul în care Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu au fost condamnaţi definitiv pentru finanţarea ilegală a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu contestație de procurori. 

"În baza art. 396 alin. 1 şi 5 C. pr. pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C. pr. pen. dispune achitarea inculpatului HREBENCIUC VIOREL pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată prev. de art. 273 alin. 1 C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. şi art. 5 C. pen. (acte materiale din data de 25.10.2011 şi 26.06.2013). În baza art. 275 alin. 3 C. pr. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 1.800 lei rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 10.04.2017", se arată în decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 l-au trimis în judecată pe Viorel Hrebenciuc, în iunie 2016, fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

Mai exact, oamenii legii susțin că Hrebenciuc ar fi dat o declaraţie neadevărată atât în faţa procurorilor DNA cât şi în prima fază a procesului în care omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, erau judecaţi pentru finanţarea ilegală a campaniei lui Mircea Geoană, pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009. 

Mai multe articole despre:
dosar Hrebenciuc achitare mita la PSD