MENIU

VIDEO Spectacol total. Ion Rădoi vrea să-și ia înapoi sindicatul de la Metrorex

Rădoi a constatat că nu poate fi lider de sindicat ca pensionar. Foto/Arhivă

Fostul șef de sindicate de la Metrorex, Ion Rădoi, a încercat să se reînscăuneze, cu forța, ca șef de sindicat. Asta deși situația juridică nu i-o permite, Rădoi fiind suspendat de DNA. 

„E un post care dă putere și care se reflectă și în bani. Răul a fost făcut acum 25 de ani când s-a făcut contractul cu sindicatul. A ramas Ion Rădoi care e puternic, deși era la pensie. Revine pe poziții ca să-și impună punctul de vedere. Este clar că ai săi colegi l-au executat, l-au trimis acasă, iar acum el încearcă, fără succes, să revină pe poziții”, a declarat profesorul Sabin Drăgulin în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.

„Prin ridicarea măsurii controlului judiciar, judecătorii și-au bătut joc de procurori. Ion Rădoi a început să amenințe și să terorizeze. Pe 24 august a încercat să intre în sediul seindicatului, a bătut în ușă și a strigat: „deschideti, e poliția”. În 2021, atunci când s-a deschis dosarul la DNA și-a depus și dosarul de pensionare. Dosarul trebuia înaintat, dar nu s-a întâmplat. Cert este că a luat pensie de 9.000 de lei timp de mai multe luni. Dar, evident, nu se compară cu salariul de 45.000 de lei. Domnul Aldea, șeful de la personal, nu a înregistrat dosarul de pensionare al domnului Rădoi, așa că, nu știm cum a primit pensia. S-a întors pentru că a constat că la pensie nu mai poate fi lider de sindicat. Deși el este suspendat de DNA, deci nu poate reveni. Și-a petrecut vacanța cu iubita Claudia Minea, al cărui fiu se plimba cu mașina sindicatului, un Audi QS5. Mașina a fost cumpărată în leasign, a preluat sindicatul contractul, iar mașina o conduce fiul doamnei. Ion Rădoi a stat la Zamora pe banii sindicatului, nu ai lui”, a dezvăluit în emisiunea „Culisele Statului Paralel” jurnalista de investigații Mihaela Ionescu.