MENIU

VIDEO VIRAL Câine real contra câine robot, imaginea simbolică a viitorului care ne așteaptă

O filmare aparent banală și amunzantă, în care 2 căței teckel se "răfuiesc" cu un câine robot poate simboliza viiitorul care ne așteaptă. Dincolo de insolitul scenei, cei care privesc nu-și pot alunga un fior de teamă, poate și din cauza constatării că dacă în locul câinilor reali ar fi oameni, confruntarea n-ar mai fi deloc amuzantă. 

În filmare avem, de-o parte, 2 teckeli în carne și oase, iar de celălaltă un câine robot, asemănător prototipului Spot, dezvoltat de Boston Dynamics, potrivit La Repubblica.

Videoclipul datează de fapt din iunie 2020 și a fost filmat la Sankt Petersburg, lângă locul unde avea loc Forumul Economic Internațional. Ceea ce a atras atenția a fost nivelul de interacțiune și mișcările robotului sunt impresionante. 
 
 
Pe de altă parte, autorii articolului din La Repubblica amintesc de faptul că, deși astfel de prototipuri extrem de performante ar urma să fie folosite doar în operațiunile de salvare în medii periculoase pentru oameni, cineva a șocat opinia publică echipându-le cu arme de foc.