MENIU

VIDEO | Tânăr de 17 ani accidetat grav pe un traseu montan din Poiana Brașov

Sursa foto: Captură video

Un tânăr de 17 ani a fost la un pas de moarte după ce a căzut pe Muntele Tâmpa, un traseu montan simplu tranzitat de sute de persoane, zilnic. Acesta s-a lovit la cap și a avut nevoie de intervenția salvamontiștilor. Vezi VIDEO AICI.

Adolescentul s-a lovit cu capul de stânci şi era pe jumătate conştient când a fost preluat de ambulanţă. Acesta s-a rostogolit aproximativ 10 metri, pe un plan aproape înclinat.

Tânărul a avut nevoie de oxigen cât timp a fost transportat cu ambulanța.

,,Intervenție a Serviciului Public Local Salvamont Brasov, care a fost solicitat pentru un tânăr de 17 ani, care a alunecat pe Drumul Serpentinelor de pe Tâmpa. Acesta s-a rostogolit pe o distanță de aproximativ 10 metri, între două serpentine, pe un plan înclinat plin de stânci și bolovani. În urma căderii, turistul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștiență, cu multiple plăgi escoriate și tăiate la nivelul capului’’, au precizat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.

Turistul făcea parte dintr-un grup numeros și nu dispunea de echipament adecvat unei astfel de drumeții.

Astfel de accidente pot apărea și pe trasee extrem de ușioare cum este muntele Tâmpa, deoarece mulţi turişti nu respectă regulile şi încearcă să scurteze drumul, tăind serpentinele. 

Mai multe articole despre:
traseu montan tanar accidentat poiana brasov