MENIU

Klaus Iohannis i-a şoptit Papei Francisc cum să salute în limba română. VIDEO realitatea.net

Papa Francisc a aterizat astăzi pe Aeroportul Henri Coandă - Otopeni la ora 11:25. Suveranul Pontif a fost așteptat de preşedintele Klaus Iohannis și de soţia sa, Carmen Iohannis. Apoi, Suveranul Pontif a fost preluat de o Dacie Logan de culoare albastră și dus la Palatul Cotroceni.

După intonarea imnului "Deșteaptă-te, române!", Papa Francisc a salutat în limba română Garda de Onoare de la Palatul Cotroceni. A fost nevoie, însă, ca preşedintele Klaus Iohannis să îi "sufle" cuvintele în română, fiindcă Papa nu a ştiut ce să facă. "Bună ziua!", a rostit Suveranul Pontif, după 15 secunde de tăcere. "Să trăiți!" a fost replica Gărzii. Vezi mai jos momentul, filmat separat de transmisiunea LIVE de jurnalistul Cristian Otopeanu.

------------------------------------------------------------

Papa Francisc și-a început vizita de trei zile în țara noastră, desfășurată sub motto-ul „Să mergem împreună”.Avionul Papei a aterizat la 11.15 pe Aeroportul Otopeni, unde Suveranul Pontif a fost întâmpinat de președintele Klaus Iohannis. 

Realitatea TV și Realitatea.net urmăresc pas cu pas "călătoria apostolică" pe care Papa Francisc o efectuează în România în zilele 31 mai – 2 iunie 2019 la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj, sub genericul "Să mergem împreună!". Imagini LIVE AICI.

Urmărește LIVE vizita Papei în România