MENIU

VIDEO La un pas de tragedie - Tavanul unui secții de Poliție din Botoșani s-a prăbușit. Reacția Europol

Tavan secție poliție prăbușit

Tavanul unei secții de poliție din Botoșani s-a prăbuşit din cauza stării avansate de degradare. Din fericire, nimeni nu a fost rănit pentru că sediul este în reparaţii, iar agenții care lucrau acolo erau deja transferaţi în alte birouri, relatează Realitatea PLUS.

În momentul prăbuşirii tavanului, în birou se afla un singur poliţist, dar nu a fost rănit.

Agenții de poliție spun că și în celelalte birouri din clădire, angajații stau cu găleţi și strâng apa. Asta deoarece atunci când plouă, apa se infiltrează prin tavan și riscă să distrugă documente şi echipamente din birouri.

"Nu doar lipsa toaletelor și a apei curente sunt problemele cu care se confruntă Poliția Română. Așa arată biroul Poliției de Proximitate din cadrul IPJ Botoșani. Din cauza acoperișului subrezit de la ploile din ultimii ani, tavanul clădirii s-a prăbușit peste documente și aparatele de lucru, punând în pericol viata colegilor noștri care se aflau în birou în acel moment. În alte 3 birouri din clădire, colegii stau cu gălețile când plouă, mutând documentele și echipamentele dintr-un loc în altul pentru a nu fi distruse. Ca acest sediu sunt multe altele la nivel național, pentru că subfinantarea MAI naște pericole, iar pericolul de a-ți cădea tavanul în cap la serviciu e din ce în ce mai des întâlnit", susțin reprezentanții sindicatului Europol, într-un mesaj posta pe Facebook.