MENIU

VIDEO Iohannis: Ambiția României este să ajungă din urmă media țărilor UE

Iohannis: Ambiția noastră este să ajungem din urmă media țărilor UE

Ambiția României este ca în viitorul exercițiu bugetar al Uniunii Europene să ajungă la media țărilor din UE, a afirmat, vineri, președintele Klaus Iohannis, la finalul ședinței online a Consiliului European.

Șeful statului a precizat că cele două subiecte ale discuțiilor au fost viitorul buget multianual pe perioada 2020-2027 și stabilirea fondului de revenire-recuperare după criza COVID.

În acest context, preşedintele a declarat că doreşte o sumă considerabil mai mare pentru România în viitorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene.

„Încă e nevoie de multe discuții pentru a pune toate lucrurile la punct. Nu toatea lumea este lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare. Trebuie să mai discutăm anumite condiții. Ce este important pentru noi este că in actualul exercițiu bugetar România a avet dreptul la 44 de miliarde de euro. Eu si intreaga echipă a României ne luptăm să obținem o sumă considerabil mai mare pentru următorul exercițiu bugetar. Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, sănătate, autostrăzi, căi ferate, apa și canalizare, educație, energie regenerabilă și multe alte lucruri. Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din UE, asta este ambiția noastră”, a afirmat Klaus Iohannis.

Liderii UE vor continua discuțiile la o reuniune a Consiliului European ce a avea loc, cel mai probabil, la mijlocul lunii iulie.

 

Mai multe articole despre:
Iohannis ue romania guvern