MENIU

VIDEO EXPLOZIE urmată de un INCENDIU pe o arteră principală din Franța: cel puțin 7 morți. O persoană, în stare critică după ce s-a aruncat de la etajul unei clădiri

Explozie Franța/ Captură foto The Local

O explozie puternică s-a produs, în timpul nopții de duminică spre luni, pe o arteră principală din Saint-Laurent-de-la-Salanque ,în sudul Franței. Explozia a fost urmată de un incendiu care s-a produs în imobilele cu două etaje aflate la marginea șoselei. Potrivit autorităților centrale, cel puțin 7 oameni și-au pierdut viața.  

Explozia a avut loc în jurul orei 1.30, într-o clădire din orășelul Saint-Laurent-de-la-Salanque, în departamentul de sud-vest al Pyrénées-Orientale, aproape de Perpignan, anunță The Local.

Explozia a fost urmată de un incendiu, care s-a extins la clădirile învecinate. În total, 25 de persoane au fost evacuate și cel puțin șapte persoane au murit.

Potrivit postului local de radio, France Bleu, explozia a avut loc la parterul clădirii, într-un magazin alimentar din localitate.

În vecinătatea imobilului afectat au fost găsite butelii de gaz, însă nu se știe încă dacă acestea ar fi reprezentat cauza sau dacă doar au agravat explozia.

Ministrul de Interne Gérald Darmanin a postat următorul mesaj pe contul său de Twitter: „O explozie urmată de un incendiu a ucis cel puțin 7 persoane în departamentul Pyrénées-Orientales.

Îmi întrerup călătoria la Montpellier pentru a merge la fața locului.

Ofer întregul sprijin serviciilor de stat mobilizate și locuitorilor. Gândurile mele se îndreaptă către victime și  familiile lor.”

Locuitorii au raportat că au auzit o explozie în jurul orei 1.30. „Am auzit o explozie foarte puternică, apoi am văzut flăcări uriașe”, a declarat o femeie în vârstă de 59 de ani, pentru AFP.

„Clădirile au fost devastate de flăcări. A fost o panică totală”.

Ea a precizat că, în timpul zilei de duminică, lucrări de construcție au avut loc într-un restaurant fast-food de la parterul uneia dintre clădiri.

Aproape 100 de pompieri au fost mobilizați imediat ce incidentul a fost raportat la numărul de urgență. Astăzi, echipele de salvare au continuat să caute potențiale victime în două blocuri mici afectate de incendiu.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost dus la spital în stare critică după ce a sărit de la o fereastră de la etajul doi pentru a scăpa de incendiu.

În cauză a fost deschisă o anchetă pentru a stabili cauza exploziei.

Mai multe articole despre:
franta explozie franta incendiu franta morti