MENIU

VIDEO | Elicopter american Black Hawk în misiune, aterizare SPECTACULOASĂ aproape de Vama Siret

Black Hawk FOTO: Captura Video

Un elicopter american Black Hawk a fost filmat, miercuri, la ora prânzului în timp ce survola Vama Siret, județul Suceava. Imaginile au apărut chiar in ziua in care NATO a decis să asigure grupuri de luptă pe flancul de sud-est al Alianței, inclusiv în România. 

In mediul online, au aparut imagini cu un elicopter american aflat în misiune în țara noastră, în județul Suceava.

Aeronava a coborât pentru a ridica militari americani, care aveau o misiune de recunoaștere în apropiere de graniță, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Pana sa fie ridicati de aparatul de zbor, cei 4 militari, potrivit martorilor, s-au plimbat câteva zeci de minute printre persoanele aflate în vamă.

Aceștia chiar i-au salutat pe cei prezenți, însă nu au dorit să spună de unde au venit sau ce fac în zonă.

Prefectura Suceava a precizat că autoritățile locale și județene nu au fost informate despre vreo misiune a americanilor în zonă, scrie Stiridesuceva.net

Surse neoficiale au declarat că nu doar elicopterul din imagini ar fi survolat zona județului Suceava, ci și un avion RQ-4A Global Hawk al US Air Force, scrie ziare.com.

Elicopterul ar fi oprit apoi să alimenteze cu combustibil, plecând apoi către baza Kogălniceanu.

Tot astazi de astazi, România va avea un Grup de Luptă Permanent al NATO, ce va fi condus de Franța. Citeste mai multe aici