MENIU

VIDEO Armata rusă a ajuns în apropierea Kievului. Un aeroport ocupat, tancurile trec peste mașini

Ofensiva Armatei Ruse a ajuns în apropierea Kievului, iar trupele speciale au ocupat un  aeroport de marfă, după o operațiune de asalt aerian. Militari ruşi au venit dinspre Belarus şi atacă poziţii ucrainene cu rachete Grad, potrivit agenţiei France Presse. În spațiul virtual au apărut imagini cu soldați ruși care agită un steag pe o hidrocentrală, dar și altele în care tancurile rusești trec peste autoturisme blocate în trafic. 

În imaginile se vede cum un șofer s-a salvat în ultimul moment din cale convoaielor. Bărbatul a scăpat cu viață după ce a reușit să iasă din mașină, prin parbriz. 

Jurnalistul BuzzFeed News, Christopher Miller, a distribuit pe Twitter un mesaj conform căruia autoritățile ucrainene au confirmat o operațiune de asalt aerian pe Aeroportul Internațional ”Antonov” din Hostomel, la 15 minute de Kiev. La scurt timp, a apărut și anunțul că forțele rusești au ocupat aeroportul, una dintre cele mai importante facilități aeriene de transport marfă, operată de compania Antonov.

 
Un jurnalist al France Presse a constatat prezenţa mai multor elicoptere fără însemne de identificare zburând în grup la joasă altitudine deasupra unei suburbii a Kievului, capitala ucraineană.

Rusia a lansat joi dimineaţă o operaţiune militară la scară mare împotriva Ucrainei, sub pretextul de a apăra persoanele din estul Ucrainei de "abuzuri" şi "genocid" din partea guvernului ucrainean.

Tot pe rețele de socializare circulă numeroase filmări care  sugerează faptul că forțele Armatei Ruse înaintează nestingherit în teritoriul ucrainean și spre capitala Kiev. Într-una dintre filmări apar 2 soldați care agită steagul rusesc pe clădirea unei importante hidrocentrale și acumulări hidrografice de la Kakovka.