MENIU

VIDEO UPDATE Inspectoratul Școlar Bihor, plângere penală contra profesorului care și-a îndemnat elevii să nu poarte mască

VIDEO Anchetă într-o școală din Oradea, după ce un profesor și-a îndemnat elevii să nu poarte mască

UPDATE Profesorul orădean care s-a filmat în timp ce-i îndemna pe elevi să nu poarte mască este cercetat disciplinar și va fi reclamat procurorilor. Mai mult, încă un dascăl orădean care a  făcut propagandă împotriva purtării măștii este cercetat disciplinar, potrivit Bihoreanul. Ancheta s-a declanșat după ce presa a prezentat filmarea postată de un profesor care a venit la ore cu o mască a unui personaj de benzi desenate, semn de protest față de măsurile luate în timpul pandemiei.

Prin gestul său, profesorul îi îndeamnă pe copii să nu respecte regulile, pe care le consideră abuzive. Ba mai mult, le-a dat chiar și elevilor aceste măști, în timp ce îi numea CITEZ „animăluțe în țarc”. La un moment dat, profesorul își da masca jos, atât pe cea care reprezenta personajul, dar și pe cea de protecție. În descrierea imaginilor postate pe o rețea de socializare el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. Jos botnița la copii." 

Cazul profesorului de sport nu este singular în județul Bihor.

„Mai avem un caz, cu o profesoară care instigă la nerespectarea regulilor, își trimite copiii la școală fără mască şi se laudă că la orele ei masca nu se poartă. Este cadru didactic la Școala Gimnazială Dacia și a participat şi la protestul de sâmbătă (n.r. împotriva purtării măștilor în școli). Pentru ambii profesorii, măsurile luate sunt similare: la nivelul școlii, se constituie comisii de cercetare disciplinară, iar noi, din Inspectoratul Școlar, azi vom depune plângere penală pe numele lor pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat inspectorul școlar general Virgil Blage. “Avem emoții în fiecare zi, să nu apară cazuri de îmbolnăviri în școli, iar ei manipulează copiii”, a mai precizat oficialul, pentru publicația bihoreanul.ro.

Mai multe articole despre:
Oradea masca profesor scoala