MENIU

Victor Ponta, în condeiul jurnaliştilor români: "Victore, arată că nu eşti Băsescu şi nici Crin"

Jurnaliştii români nu puteau să rămână insensibili la situaţia lui Victor Ponta aşa că editorialele sunt axate pe punerea sub acuzare a prim-ministrului. De la povestea cu plagiatul până în aceste zile când i se cere demisia, din nou, ziariştii descriu motivele pentru care Ponta ar trebui să îşi dea demisia.

Jurnalistul Moise Guran scrie că povestea cu plagiatul lui Victor Ponta nu va fi niciodată uitată, şi notează că actualul premier s-a căţărat mult prea repede pe funcţii, inclusiv în Parchet, posibil pe un drum deschis de o calitate secretă şi incompatibilă cu cea de magistrat. Dar, spune jurnalistul, ''Victore, fă cel puţin un gest care să-ţi redea demnitatea de bărbat. În primul rând în faţa ta, a familiei tale, şi a noastră a tuturor, arată că nu eşti nici Băsescu şi nici Crin, salvează-ţi reputaţia, atâta cât mai poţi, şi NU TE RĂZGÂNDI!'', scrie Moise Guran.

Un alt jurnalist, Bogdan Stoica este de părere că ''Premierul a încasat-o grav vineri. O învinuire într-un dosar DNA, o moţiune de cenzură în Parlament şi o cerere de demisie venită din partea preşedintelui l-au pulverizat. Şi în loc să priceapă că i-a venit momentul, omul ce face? Se ţine şi cu mâinile şi cu picioarele de postul de premier. Dă-ţi, nene, demisia din Guvern şi chiar şi de la partid. Citeşte, relaxează-te, stai acasa şi tu, cu copiii, notează Stoica.

Florin Negruţiu îi transmite un alt mesaj premierului Victor Ponta: ''Te-ai minţit că eşti intangibil. Ai crezut că dacă încerci să faci aranjamente cu Traian Băsescu şi apoi cu Klaus Iohannis, n-o să ţi se poată întâmpla nimic. Te-ai bucurat în sinea ta când DNA-ul îţi lua pe rând adversarii din partid, crezând că lucrează pentru tine. Ai tresărit când ţi l-a chemat pe Ghiţă, dar ai început să tremuri de abia când ţi l-a luat pe Şova... La scara istoriei, vei rămâne drept un rătăcit care a condus România spre sfârşitul epocii Marilor Penali, îşi încheie jurnalistul editorialul.