MENIU

Vicepreședintele CJ Brăila Florin Mija, dus la DNA Galați

<p>Șefa Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, reținută pentru trafic de influență</p>

Vicepreședintele Consiliului Județean Brăila Florin Mija este dus joi pentru audieri la sediul DNA - Serviciul Teritorial Galați, după ce a fost luat cu mandat de aducere, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

El este vizat în dosarul în care s-au făcut joi mai multe percheziții la CJ Brăila și la șeful instituției, Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese, ambele în formă continuată, privind atribuirea preferențială a unor contracte către anumite firme.

Anterior, a fost ridicat și dus la audieri la DNA Galați și Nicolae Moisiu, șeful de la Achiziții publice.

Procurorii anticorupție din Galați au efectuat joi patru percheziții în municipiul Brăila într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2009-2010, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcționari publici cu funcții de conducere în plan local. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de lei.

Este vorba de încheierea a cinci contracte de către președintele CJ Brăila și funcționarii din subordine care au făcut parte din comisia de evaluare a ofertelor înscrise în procedurile respective, pe de o parte, și cei care au semnat contractele, pe de altă parte.

Sursele susțin că implicarea lui Bunea Stancu în comiterea unor fapte asimilate celor de corupție a avut concursul mai multor funcționari din subordine și în egală măsură al reprezentanților legali ai unor agenți economici interesați în obținerea unor contracte de achiziții publice.

Contractele acordate, menționează sursele, au vizat lucrări de asfaltare drumuri și reamenajare/reabilitare spații medicale la unitățile spitalicești din subordinea CJ Brăila.

Procurorii DNA au constatat că SC Tancrad SRL Galați, SC Tancrad Construct SRL Brăila și SC Concivia SA Brăila, sunt firmele care dețin monopolul lucrărilor licitate de Consiliul Județean Brăila, acest fapt datorându-se modului în care au fost organizate și derulate procedurile de achiziție publică, astfel că respectivele firme erau singurele care participau și câștigau contractele pe plan local și județean.

Aceleași surse susțin că interesul președintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, pentru câștigarea procedurilor de achiziție publică de către SC Concivia SA este legat de faptul că, în mod indirect, este acționar la această firmă.

Mai multe articole despre:
CJ Brăila Florin Mija Florin Mija DNA