MENIU

Vestea care îi va lovi pe bucureșteni. Ce se întâmplă cu metroul!

Atenție, călători! Ușile metroului din cartierul bucureștean Drumul Taberei ar putea să rămână închise și anul acesta. 300.000 de bucureșteni, sufocați de traficul infernal, așteaptă de patru ani în zadar finalizarea lucrărilor.

Inițial, nu au fost bani la buget. După aceea, constructorul a intrat în insolvență. Iar de un an, altă belea!

Licitația pentru sistemul de punere în funcțiune a metroului a fost blocată în instanță. Singura șansă ca bucureștenii din sud-vestul capitalei să aibă metrou anul acesta este o decizie cât mai rapidă a Tribunalului, în favoarea Metrorex.

Magistrala 5 a metroului face legătura între cartierul Drumul Taberei și centrul Capitalei. Se întinde pe șapte kilometri și are 10 stații. În subteran, lucrările sunt aproape gata. Șinele vor fi montate până în luna mai, iar muncitorii fac ultimele finisaje în statii.

Citește și: Anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu prețul cartelelor de metrou

Oficialii Metrorex dau asigurări că lucrările vor fi terminate până în toamnă. Inaugurarea depinde, însă, de o decizie a Instanței.

Licitația pentru sistemul de automatizare a fost contestată și este blocată la Tribunal din luna mai a anului 2018. Abia în urma unei decizii favorabile a instanței se poate trece la etapa următoare: automatizarea. Adică punerea în funcțiune a liniei de metrou. 

La suprafață, mai este însă mult de lucru. Gurile de metrou sunt adevărate șantiere, iar primele vor fi gata în luna iunie. 

Lucrările la noua linie de metrou au fost scoase la licitație acum mai bine de 10 ani. Au fost demarate în 2012 şi erau programate să se finalizeze în 2015. Proiectul, întârziat deja patru ani, costă aprpape un miliard de euro, din care trei sferturi sunt bani de la Uniunea Europeană. 

Vezi detaliile în VIDEO!

Mai multe articole despre:
metrou Drumul Taberei metrou Drumul Taberei metroul